Årets komet

Det anerkjente musikkbransjebladet Music & Media rangerer Lene Marlin (18) som et av 1999s to store internasjonale talenter. Tromsø-artisten er på bladets førsteside uten at hun er utgitt i andre land enn Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Music & Media, som er den europeiske platebransjens svar på Billboard, varsler om en cd-vår som blir mager på nye talenter.

Men et unntak er norske Lene Marlin. Bladet varsler at hun vil erobre Europa i løpet av året.

Dansk satsing

Lene Marlins norske plateselskap Virgin har ennå til gode å lansere henne utenfor Norge. Men reaksjonene fra utlandet lar ikke vente på seg.

Danmarks Radio P3 har importert Lene Marlins debutsingel «Unforgivable Sinner» direkte fra Norge. Kanalens musikksjef Morten Rindholt har gitt den såkalt a-rotasjon fra første uke.

Det gir Lene Marlin maks spilletid på den innflytelsesrike ungdomskanalen. Nå forventer Music & Media at andre europeiske radiokanaler følger etter.

Videre skriver de følgende om Lene Marlin:

«... den franske house-duoen Cassius og den rocka norske sangeren/låtskriveren Lene Marlin er to nye fjes som trolig vil ha appell utenfor sine hjemlige territorier...»

- Dritgøy, kommenterer Virgins norsksjef Hans Olav Grøttheim.

Mikser i London

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer