Årets komet

Det anerkjente musikkbransjebladet Music & Media rangerer Lene Marlin (18) som et av 1999s to store internasjonale talenter. Tromsø-artisten er på bladets førsteside uten at hun er utgitt i andre land enn Norge.

Music & Media, som er den europeiske platebransjens svar på Billboard, varsler om en cd-vår som blir mager på nye talenter.

Men et unntak er norske Lene Marlin. Bladet varsler at hun vil erobre Europa i løpet av året.

Dansk satsing

Lene Marlins norske plateselskap Virgin har ennå til gode å lansere henne utenfor Norge. Men reaksjonene fra utlandet lar ikke vente på seg.

Danmarks Radio P3 har importert Lene Marlins debutsingel «Unforgivable Sinner» direkte fra Norge. Kanalens musikksjef Morten Rindholt har gitt den såkalt a-rotasjon fra første uke.

Det gir Lene Marlin maks spilletid på den innflytelsesrike ungdomskanalen. Nå forventer Music & Media at andre europeiske radiokanaler følger etter.

Videre skriver de følgende om Lene Marlin:

«... den franske house-duoen Cassius og den rocka norske sangeren/låtskriveren Lene Marlin er to nye fjes som trolig vil ha appell utenfor sine hjemlige territorier...»

- Dritgøy, kommenterer Virgins norsksjef Hans Olav Grøttheim.

Mikser i London

«Unforgivable Sinner» gis ut internasjonalt den 8. mars, mens albumet følger den 12. april, men allerede nå har Virgin-direktør Per Eirik Johansen mer enn nok med å dempe forventningene.

- Vi har fått en lovende start, men vi vil nødig snakke for mye om utlandet før det skjer noe konkret, sier Johansen. Strategien går ut på å satse på et gjennombrudd i Danmark og Sverige først.

Deretter står resten av Europa og Japan for tur. Først i neste omgang kan det bli snakk om USA-lansering.

Denne uka gjøres innspillingen av Lene Marlin-albumet ferdig i Disclab studio i Oslo. Produsenter er Jørn Dahl og norsksjef Grøttheim. Neste onsdag reiser de til London for å mikse plata.

Lekser og låter

Ifølge Grøttheim har innspilling og skolegang latt seg forene uten store problemer for Lene Marlin.

- Hun går i tredje klasse på videregående, og har mye å gjøre på skolen. Men det har gått utrolig bra så langt, sier Grøttheim, og legger til:

- Nå i helga jobbet hun i studio til tre om natta og videre med lekser til klokka fem.

I Norge ventes en ny singel fra Lene Marlin i begynnelsen av februar. Albumet slippes 15. mars.

<B>SE OPP: </B> Tromsøjenta Lene Marlin blir rangert som et av årets store musikktalenter av bransjebladet Music & Media.