Trenger økt tilflytting: Grue må bli attraktivt for næringslivet for å sikre kommunens framtid, mener Wenche Huser Sund. Illustrasjonsfoto: Stein J. Bjørge
Trenger økt tilflytting: Grue må bli attraktivt for næringslivet for å sikre kommunens framtid, mener Wenche Huser Sund. Illustrasjonsfoto: Stein J. BjørgeVis mer

Årets kommunevalg handler om lengden på barnetogene på 17. mai i Grue framover

Vi må snu det synkende befolkningstallet til økt innflytting.

Meninger

Kvalitet måles i kundetilfredshet, ikke selvtilfredshet, heter det i den verden jeg kommer i fra. En verden hvor du stiller til gjenvalg hver dag. Der kundene velger deg om du kan levere og hvor innsats alene ikke gir noen premier.

Det betyr ikke at du må levere perfekt hver dag, men du må vise gjennom handling at du jobber mot det som er viktig for kunden. Jeg er vant til å måtte applaudere og ta i bruk den ideen som gir det beste resultatet, selv om den ikke er min. Det er nemlig ikke jeg som skal tilfredsstilles, det er kunden.

Når jeg nå stiller til valg som ordfører i Grue ved høstens kommunevalg, er det for å tilfredsstille gruesokningenes mål om å ha et levende Grue i fremtiden.

For å nå det målet må vi snu det synkende befolkningstallet til økt innflytting. Det kan vi bare gjøre ved å skape flere arbeidsplasser og ved å skape et bomiljø mange vil være en del av.

Dette kan ikke en ordfører gjøre alene, heller ikke et kommunestyre kan gjøre det. Det krever at mange gruesokninger drar i samme retning. At vi heier på de som vil skape noe nytt, at vi fremsnakker det som er bra i bygda og bruker mindre energi på det vi ikke får gjort noe med. Jeg tror at vi kan utrette de utroligste ting med begeistring og tro. Setter vi dette bak handlinger som fører oss mot målet, kan vi nå målet før vi aner det.

Men, det må endring til.

Alle politikere har siden fraflyttingen startet i 1954, ønsket å gjøre noe med det, men ingen har lykkes.

Jeg er villig til å gjøre jobben med å finne og besøke bedrifter for å «selge» dem på mulighetene ved å legge driften til Grue. Sammen med mange dyktige fra næringslivet skal vi lage det beste støtteapparatet for de som ønsker å starte egen forretning i Grue. Vi er godt i gang med å legge planer for kompetanseheving og innovasjon i eksisterende bedrifter i Grue, for å sikre vekst og trygghet i de arbeidsplassene vi har.

Etter hvert kan det hende jeg må be deg om hjelp. Enten det er for å bidra på en Bestemordag, hvor du kan vise ungdommen tradisjonell matlaging og håndverk, eller å stille opp på en kulturkveld i Rådhuset.

Men først må jeg be om noe mye viktigere: Jeg trenger din stemme ved høstens valg.

Årets kommunevalg handler ikke om partitilhørighet, men om hvilken lengde vi skal ha på barnetogene i Grue på 17. mai i årene som kommer.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.