Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets Mann 2004 er kåret

Men de er faktisk fire.

Det glansede herremagasinet Mann har for fjerde år på rad tatt for seg det norske folk og plukket ut det ypperste av nordiske aner og talent i 2004. Selve nomineringsprosessen foregår hele året, ifølge Manns sjefsredaktør, Roger Grøndalen.

- Det står en stor kurv der vi legger inn navn på personer som utmerker seg, så plukker vi ut fem vinnere etterhvert, sier Grøndalen på telefon med Dagbladet.no.

Ingen over, ingen ved siden av

Men i år er det faktisk hele åtte stykker som deler på de fem prisene.

Riks-tv-skøyere Team Antonsen stakk av gårde med den gjeveste prisen, Årets Mann.

«Et dreamteam samlet i år kongeriket slik ingen har gjort siden Harald Hårfagre dro ut på sin sagnomsuste reise for cirka 1100 år siden. Med en fjerdedel av landets befolkning på sin side, talte de den gemene hop midt imot og lot Cato Zahl Pedersen snakke om myntinnkastet mellom tennene.», skriver Mann-redaksjonen i sin begrunnelse.

- Vi fant fort ut at de mennene som har imponert oss mest er i år er Team Antonsen. Årets Mann er alltid den vanskeligste kategorien å komme opp med, men vi trengte rett og slett ingen andre kandidater, forklarer Grøndalen.

Curlingslandslaget og kronprins Haakon har tidligere blitt hedret med Årets Mann-prisen.

Sportstalent

Andreas Thorkildsen, spydkasteren som dukket opp fra ingen steder i OL i Athen og vant den høythengende gullmedaljen, er Årets Mann Sport. Pål Anders Ullevålseter og Thomas Hansvoll har tidligere stått på denne seierspallen.

- Anders Thorkildsen har vært den største overraskelsen i år. Det dukker plutselig opp en fyr som blir rangert som verdens beste etter Athen. Rart at han ikke har fått mer oppmerksomhet også i Norge, undrer redaktøren.

- Men her liker man å se at utøverne lider. Snørr og sånn. Og da nytter det ikke å komme og kaste en pinne, resonerer han muntert videre.

Gratisreklame

De aller fleste har fått med seg etableringen av den tyske billigkjeden Lidl i Norge.

Kjedens tidligere sjef, den alltid tause Jesper Innes, skyr pressen som pesten, uten at det har hatt noe utslag på antall oppslag norsk media har viet bedriften.

Reklamebransjen anslår ifølge Mann at denne mediastrategien har gitt Lidl gratisreklame til en verdi av 70 millioner kroner.

Ingen slik prestasjon uten en pris som belønning. Jesper Innes er herved kåret til Årets Mann Makt & Medier.

- Rett og slett grensesprengende

Norske rockelegender WE har i år levert en plate som fikk musikkanmeldere til å gå i taket og dra frem mange superlativer tidligere usett fra deres penn.

Hype er som kjent ganske klamt. Heldigvis er den av og til også fortjent. We leverer nemlig varene så til de grader, skrev Dagbladets anmelder og rullet en blid femmer.

Manns musikksynser Asbjørn Slettemark var enda mer fornøyd og fikk trumfet gjennom WE som Årets Mann Musikk.

Folkefavoritt

Få skikkelser har markert seg mer i norsk film i 2004 enn Aksel Hennie. Han var veldig nære på å få prisen for Årets Mann Film & TV, men ble slått på målstreken av Thomas Numme og Harald J. Rønneberg. Men i år er det hans tur.

- Formkurven hans fortsatte bare å peke oppover i år, så det hadde vært veldig unaturlig å hoppe over ham, forklarer Grøndalen.

Han legger til det ikke følger noe pengepremie med den prestisjetunge tittelen, men desto mer heder og ære. Og kanskje en gratis lunsj.

<B>ÅRETS MANN MAKT & MEDIER:</B> Dansken Jesper Innes gikk nylig av som Lidls toppsjef i Norge. Han hadde stående ordre om å ikke uttale seg til media så lenge lavpriskjeden Lidl var under etablering i Norge.
ÅRETS MANN MUSIKK: «…en heseblesende og umiddelbart fengende berg-og-dalbane av stolte rockeriff, psykedeliske eskapader og delikate arrangement… Dypt imponerende og rett og slett grendesprengende» var Manns dom over WEs siste plate.
<B>ÅRETS MANN FILM & TV: Aksel Hennie har hatt stor suksess med sitt hjertebarn <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Uno»</font>. Han har også en av hovedrollene i <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Hawaii, Oslo»</font>.
ÅRETS MANN: Team Antonsen består av Atle Antonsen, Harald Eia, Kristopher Schau og Bård Tufte Johansen. Dette bildet viser det oppfinsomme kvartet bak kulissene på Oslo Spektrum under det to dager lange finaleshowet.
<B>ÅRETS MANN SPORT:</B> Slik så Anders Thorkildsen ut etter gullkastet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media