Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets mest fortryllende sommerlyd

Ikke Houston, men Whitney fra Chicago.

Foto: Secretly Canadian
Foto: Secretly Canadian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Det er vanskelig å åpne om denne plata uten å spesifisere at dette ikke er en posthum utgivelse fra den trøblete divaen vi har med å gjøre.

Denne Whitney'en er nemlig et band fra Chicago - og at denne gruppa (som spilte på Bylarm i år) stammer fra Lake Michigans kalde vind, er ganske vanskelig å begripe. For «Light Upon The Lake» er mest sannsynlig årets mest fortryllende sommerplate.

image: Årets mest fortryllende sommerlyd

Gitarist Max Kakacek, den syngende trommisen Julien Ehrlich lager knitrende varm og fengende melankolsk pop. Spissere formulert, er dette oppstemt vintage americana og western soul blandet med Ehrlichs lengtende vokal. Se for deg Zooey Deschanel som prøver å synge Beach Boys - med litt av den elegante emo-sårbarheten til Mike Milosh fra Rhye.

På tross av at dette åpenbart er en slags break-up-skive, tvinger den deg ikke ned i fosterstilling. Nope. Whitney skipper smilende langs veien til neste by.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!