Årets mest hyllede norske album i utlandet kan ikke vinne Spellemann

Todd Terje er ikke påmeldt.

SPELLEMANN-SJOKK: Todd Terjes «It's Album Time» er ikke påmeldt i forkant av Spellemann-nominasjonene, og er dermed ikke blant de nominerte som blir offentliggjort på mandag. Foto: Christian Belgaux
SPELLEMANN-SJOKK: Todd Terjes «It's Album Time» er ikke påmeldt i forkant av Spellemann-nominasjonene, og er dermed ikke blant de nominerte som blir offentliggjort på mandag. Foto: Christian Belgaux Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Todd Terjes debutalbum «It's Album Time» har den siste uka blitt trukket fram som et av årets beste album av de internasjonale musikkmagasinene NME og Spin.

Men når årets Spellemann-nominasjoner offentliggjøres førstkommende mandag, er ikke den norske elektronikastjerna blant de utvalgte.

Kilder avslører nemlig til Dagbladet at albumet ikke er påmeldt.

Verdenskjent og kritikerrost I Spellemann-reglementet står det at album som skal vurderes til nominering av Spellemann-juryen, aktivt må meldes på av artistene selv eller deres representanter. Det kostet i år 300 kroner per påmelding.

Todd Terje, som lyder fødenavnet Terje Olsen, ønsker ikke å kommentere saken.

Han sto i sommer også for en hyllet avslutningskonsert på Øyafestivalens største scene, hvor han blant annet hadde besøk av samarbeidspartner Bryan Ferry, og er særdeles kritikerrost i utlandet. Musikkmagasinet Rolling Stone har sågar innlemmet ham på lista over «The 25 DJs That Rule The Earth», foran blant andre Daft Punk.

Spellemann-styreleder Marte Thorsby sier til Dagbladet at hun synes det er synd at Todd Terjes «It's Album Time» ikke kan vurderes til Spellemann-nominasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer