Årets mest hypede konsert

OFWGKTA-konserten endte med at både rapgruppe og publikum gikk amok.

HOVE: Odd Future Wolf Gang Kill Them All - OFWGKTA. Foto: Anders Grønneberg
HOVE: Odd Future Wolf Gang Kill Them All - OFWGKTA. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT (Hove):Du vet den følelsen folka som så Sex Pistols i Oslo i 1977 alltid har skrytt av? Den følelsen av å være der det gjelder, når det gjelder. Følelsen av å ha opplevd noe legendarisk? Den, akkurat den følelsen er det jeg sitter med nå.

Mest på grunn av hiphopkollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All, selvfølgelig: Tyler, The Creator, Dj -en Syd tha Kyd og de fire-fem andre rapperne som etter hvert dukket opp på scenen.  

Men også på grunn av Hovepublikumet, som viste seg fra sin aller beste, aller villeste side. Er det noe vi nordmenn skal ha, så er det at vi er sabla gode til å ivareta en hype.  

Og lenge før OFWGKTA gikk på scenen så kokte det i pit-en. Det var diving blant publikum FØR konserten begynte, folk ropte "wolf gang" med like vill intensitet som barnehagebarn roper på pølse. Har ikke kjent en så forventningsfull testosteronsitring blant publikum siden Turboneger gjorde comeback på Quarten i 2002.  

Så da var det bra, da, at OFWGKTA rett og slett bare stagedivet direkte inn i hypen. 

Men først en kort innføring: OFWGKTA er et hyperkonfronterende hiphop-/skate-/generell galskap-kollektiv som, ifølge kreativ leder Tyler, The Creator består av opp mot seksti personer, deriblant årets r&b-stjerneskudd Frank Ocean (som ikke var med til Hove). Det er så å si umulig å sammenfatte det de holder på med uten å skrive en doktorgradsavhandling, men: OFWGKTA har sluppet en haug med plater direkte på internett, Tyler, The Creator har skrevet over 13 000 tweets (internettfenomen!) og omtaler seg selv som et «paradoks» (smartingfenomen!). Akkompagnert av sine iskalde, spartanske synthbeats rapper han om vold og drap og voldtekt og hat og alt som er dystopisk, fælt og jævlig (foreldrenoiafenomen!), og ikke minst er de spinnville konsertene, inkludert fans som går amok (punkfenomen!), legendariske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer