BAKTEPPE: Det er hvert fall ikke sånn at vi har gått glipp av et mesterverk. I beste fall er boka interessant som bakteppe til klassikeren, skriver vår anmelder.
BAKTEPPE: Det er hvert fall ikke sånn at vi har gått glipp av et mesterverk. I beste fall er boka interessant som bakteppe til klassikeren, skriver vår anmelder.Vis mer

Årets mest hypede roman er en nedtur

Harper Lees nedstøvede manus burde kanskje ha blitt liggende under støvet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Tirsdag ble årets mest hypede boknyhet, «Go Set a Watchman» sluppet. For dem som ved et mirakel ikke har fått det med seg, er dette altså den eneste boka den sky Harper Lee skrev, ved siden av klassikeren «Drep ikke en sangfugl» fra 1960.

Manuset til «Go Set a Watchman» skal ha ligget i over femti år. Om jeg skal være riktig slem, burde det kanskje ha blitt liggende.

Bakteppe

Det er hvert fall ikke sånn at vi har gått glipp av et mesterverk. I beste fall er boka interessant som bakteppe til klassikeren. Samt at den kompliserer bildet både av den helstøpte advokaten Atticus Finch og forsåvidt også Harper Lee. 

Til tross for at «Go Set a Watchman» skal være skrevet før «Drep ikke en sangfugl», er den egentlig en fortsettelse. Vi befinner oss på femtitallet, lille opprørske Scout har blitt noenogtjue år. I denne boka kalles hun Jean Louise, bor i New York, og kommer hjem til den lille konservative sørstatsbyen Maycomb på ferie. Atticus har blitt en giktbrudden mann på 72.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn