VERDENSREKORDHOLDERE: Alle disse havner på Guiness World Records sin liste over årets mest underholdende verdensrekorder. Foto: Scanpix / Stella Pictures
VERDENSREKORDHOLDERE: Alle disse havner på Guiness World Records sin liste over årets mest underholdende verdensrekorder. Foto: Scanpix / Stella PicturesVis mer

Årets mest underholdende verdensrekorder

Se hvilke rekorder Kim Kardashian, «Breaking Bad» og katten Colonel Meow satt i 2013.

(Dagbladet): Guinness World Records gir årlig ut en bok som inneholder informasjon om internasjonalt anerkjente rekorder. Nå har folka bak boka laget en liste over det de mener er årets mest underholdende verdensrekorder:
   Verdens eldste: I sommer døde verdens eldste mann, 116 år gamle Jirouemon Kimura. Han var fra Japan og ble 116 år gammel. Ved hans bortgang ble det den 115 år gamle japanske kvinnen Misao Okawa som tok over tittelen «verdens eldste levende menneske». Hun skal være ved god helse, tross sin høye alder.
   Lengste kvinnelige TV-karriere: 91 år gamle Betty White er en amerikansk komiker, skuespiller og TV-personlighet som har jobbet i bransjen i hele 74 år. Hun har holdt seg aktiv, og i de seinere åra har White skapt braklatter med sin noe sjokkerende stil. Betty er ikke en dame som er redd for å bruke banneord, og med linjer som like gjerne kunne ha kommet fra en ung gangster, har hun gjort stor suksess.
 
Lengste pels på katt: Perser-mixen Colonel Meow er bare to år gammel, men har likevel rukket å gro verdens lengste kattepels. Pelsballens drakt måler 22,87 cm i lengde, og må børstes to til tre ganger om dagen, skriver Guinness World Records.

- Bokstavlig talt alt i huset er fullt av hår -inkludert oss. Jeg føler at jeg støvsuger dagen lang, forteller kattens eier til Guinness World Records.
 
Størst gruppe mennesker som «twerker» samtidig: En gruppe på 358 mennesker satt verdensrekord da de «twerka» sammenhengende i to minutter på Herald Square i New York, til låta «Queen of Bounce» av artisten Big Freedia. Det var i september i år at rekorden i den spesielle dansen ble satt.

Ifølge Oxford Dictionary Online, beskrives twerking som «Å danse til populærmusikk på en seksuelt provoserende måte, hvor man bruker mye hoftebevegelser og har en lav, huk holdning.»

Raskeste medieprodukt til å tjene en milliard dollar: Dataspillet «Grand Theft Auto V» ble lansert 17. september i år, og på 24 timer ble det solgt over 11 millioner eksemplarer på verdensbasis. Med det ble hele seks Guinness-rekorder slått, blant annet ble «Grand Theft Auto V» det spillet som har solgt best iløpet av sitt første døgn på markedet.
 
Høyest rangerte TV-serie: «Breaking Bad» satt rekorden basert på sin gjennomsnittlige score på 99 av 100 mulige poeng, gitt av anmeldere på nettsiden Metacritic.

Tidligere holdere av rekorden er TV-serier som «Mad Men», «Sons of Anarchy» og «Downton Abbey», ifølge Entertainment Weekly.
   Flest julelys på en privat eiendom: Det australske paret David og Janean Richards satt rekord da de dekorerte huset sitt i Canberra med 502 165 lys. Ekteparet gjorde dette for å samle inn penger til et veldedig formål.

Rakeste sykkeltur rundt jorda: Etter 29 punkterte hjul, seks ødelagte eiker og tre kjede-bytter, presterte Juliana Buhring å sykle jorda rundt på 152 dager og én time. Hun startet og endte den 29 070 km lange reisen i Napoli i Italia, og hadde utrolig nok aldri sittet på en sykkel før da hun bestemte seg for å forsøke å slå verdensrekorden, ifølge Guinness.
   Reality-kjendis med flest følgere i sosiale medier: I år satt Kim Kardashian ny rekord med over 18 millioner følgere i sosiale medier. Både på Twitter og Instagram er 33-åringen svært aktiv, og legger ofte ut bilder av seg selv - såkalte selfies. I en video for Extra TV, har den nybakte moren også delt sine tips og triks til hvordan et ordentlig selfie best gjennomføres.

HÅRBALL: Katten Colonel Meow har verdens lengste kattepels. På det lengste måler den 22,87 cm. Foto: Scanpix
HÅRBALL: Katten Colonel Meow har verdens lengste kattepels. På det lengste måler den 22,87 cm. Foto: Scanpix Vis mer
VERDENS ELDSTE: 115 år gamle Misao Okawa fra Japan ble i år verdens eldste menneske. Foto: Scanpix
VERDENS ELDSTE: 115 år gamle Misao Okawa fra Japan ble i år verdens eldste menneske. Foto: Scanpix Vis mer
SELFIE-DRONNING: I år satt Kim Kardashian rekorden i den reality-kjendisen med flest følgere i sosiale medier. Foto: Stella Pictures
SELFIE-DRONNING: I år satt Kim Kardashian rekorden i den reality-kjendisen med flest følgere i sosiale medier. Foto: Stella Pictures Vis mer
BETTY: Betty White (91) har vært i underholdningsbransjen i 74 år. Her er hun avbildet ved siden av voksdukke-versjonen av seg selv. Foto: Stella Pictures
BETTY: Betty White (91) har vært i underholdningsbransjen i 74 år. Her er hun avbildet ved siden av voksdukke-versjonen av seg selv. Foto: Stella Pictures Vis mer