Årets norske Grand Prix-låter

- Den beste finalen siden 85

Melodi A: «All I Ever Wanted Was You»

Artist: Lars A. Fredriksen

Melodi: David Eriksen

Tekst: David Eriksen/Per Kristian Ottestad

Lars A. Fredriksen har bakgrunn fra Oslo Gospel Choir, og dersom denne sangen ikke skulle nå opp under avstemningen, så er det ikke vokalistens skyld. Han synger som en krysning mellom Espen Lind og Jan Werner Danielsen. Sangen er en real gladpoplåt med et smittende refreng.

Melodi B: «Bare du og jeg»

Artist: Christin Hoff og Erik Jacobsen

Tekst og melodi: Ulf Risnes

Ulf Risnes i Tre Små Kinesere har skrevet en rolig poplåt med islett av ABBA i refrenget og The Beatles i verset. De som hevder at dette er en typisk Tre Små Kinesere-låt, har ikke hørt mye på kineserne den siste tida. Dette er en søt, litt drømmeaktig sang som framføres av to kledelige vokalister.

Melodi C: «Som en engel»

Artist: Gjermund Elgenes

Tekst og melodi: Ingrid Bjørnov

Hadde man ikke visst bedre, kunne man tro det var Lynni Treekrem som hadde skrevet denne tangoinspirerte visepoplåta. Framført på kristiansundsdialekt av lillebroren til Dance With A Stranger-vokalist «Elg», Gjermund Elgenes. Tross særpreg kan «Som en engel» fort bli ano-nym i GP-sammenhengen.

Melodi D: «Always Will»

Artist: ge'sten

Melodi: Kyrre Fritzner

Tekst: Kyrre Fritzner/Åge Sten Nilsen

Kyrre Fritzner fra gruppa The Rambelins har skrevet en helt utypisk låt til norsk GP-sammenheng å være. Dette er ingen ballade, til tross for at det er en rolig rockelåt. Både sangen og vokalisten er spiselig nok til at juryene over det ganske kontinent kan komme til å like «Always Will».

Melodi E: «Winds Of The Northern Sea»

Artist: Elisabeth Andreassen

Melodi: Torhild Nigar/Rolf Graf

Tekst: Torhild Nigar

Om dette ikke er den sterkeste melodien vi har hørt, så har både sangen og sangfuglen en utstråling som gjør at Bettan nok en gang havner i særklasse. Forsterket av fire korister og en gyllen harpe, burde fjorårets nummer to ha muligheter til å gjøre det sterkt i den internasjonale finalen også i år. Dersom hun vinner i kveld, vel å merke. Denne gangen synger Bettan en litt svulstig, nærmest Enya-inspirert ballade. I denne rollen er Bettan Melodi Grand Prix' ukronede dronning.

Melodi F: «På do»

Artist: Bjelleklang

Tekst og melodi: Finn Evensen

Bjelleklang står for det eneste humoristiske innslaget i denne finalen. Bjelleklang er kjent for å skrive låter så fengende at de har en tendens til å ende opp som rene landeplager. «På do» er ikke like umiddelbar, og et godt stykke unna den halvdanske sommerhiten «Gud, hvor du er deilig!».

Melodi G: «Nam nam»

Artist: Tore Holm

Melodi: P.K. Indrehus/G.O. Bøkestad/

Tore Holm

Tekst: Tore Holm

Muffe & Gækki er på ferde igjen. Sammen med Tore Holm har Per Kristian Indrehus og Geir Olav Bøkestad skrevet en lett og typisk GP-låt, uten de helt historiske refrenglinjene. «Nam nam» er en leken gla'-låt som løftes av et sambamellomspill midt i låta.

Melodi H: «En ny mårrån»

Artist: Malin Holberg

Melodi: Stein Berge Svendsen

Tekst: Nora Skaug/Malin Holberg

Dette er en av finalens få outsidere. Malin Holberg sang med Jan Werner Danielsen under fjorårets innsamlingsaksjon. Bortsett fra det er hun et ubeskrevet blad. Malin synger en ballade, framført akustisk med bratsj og gitar. «En ny mårrån» er denne finalens kanskje sterkeste melodi, og det er mye som hviler på Malins nakne framføring. Om hun klarer seg bra, kan det gå riktig godt.