Årets påskegave?

Verdens største private samling fabergéegg legges ut på auksjon. Alt du trenger er en snau milliard kroner. Se bildene av de ni fantastiske eggene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tolv eggene har tilhørt den avdøde Forbes magazine-redaktøren, Malcolm S. Forbes, og blir lagt ut for salg av familien hans. Forbes begynte å samle på de svært eksklusive eggene i 1960, og fortsatte å skaffe seg nye helt fram til sin død i 1990.

Samling består av tolv egg og over 180 andre fabergégjenstander. Ni av eggene tilhører serien «Keiseregg» (Imperial eggs), som det bare finnes 50 av i hele verden.

Kroningsegget

Forbes samling på ni keiseregg er den største i privat eie. Ti befinner seg i et museum i Kreml, fem er i Virginia Museum of Fine Arts i USA og dronning Elizabeth eier tre. Resten er i USA, Sveits og Monaco, bortsett fra åtte egg som ikke er gjort rede for, melder Reuters.

Hvis du ikke har råd til hele samlingen, kan du alltids gå for «Kroningsegget» (Coronation Egg). Egget er det mest verdifulle som er lagt ut for salg, og prisen kommer trolig opp i 160 millioner kroner.

Det er 12,7 centimeter høyt, og ble laget av Carl Fabergé i 1885 på ordre fra Tsar Alexander den tredje. Han ga det bort i påskegave til kona Marina Feodorovna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer