Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Årets pussigste persongalleri»

Med en deprimert iguan og en bloggesyk gås sikret Johann seg andreplassen i tegneseriekonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen beskriver tegneserien Johann Grimstvedt (26) som «et friskt pust». Med stripa «De andre» gikk Grimstvedt nesten helt til topps i Dagbladets tegneseriekonkurranse.

- Den handler om en gruppe dyr og en robot som faller litt utenfor A4-samfunnet. Jeg har lånt noen av karakterene fra folk jeg kjenner eller kjenner til, men en del av situasjonen er også ting jeg har opplevd. Det er ting jeg irriterer meg over og vil sette på spissen, sier han.

Bloggere, treningsfanatikere, redde-verden-berter og NAV er blant dem som får gjennomgå i Grimstvedts tegneseriestripe.

- Jeg sikter ikke mot å være samfunnskritisk, men det er lett å bli det når det er så mye i samfunnet å gjøre narr av. Handlingen er i stor grad basert på ting jeg observerer, og som irriterer meg eller inspirerer meg til å sette det på spissen.

GJØR NARR AV SAMFUNNET: Johann Grimstvedt kom på andreplass i årets tegneseriekonkurranse.
GJØR NARR AV SAMFUNNET: Johann Grimstvedt kom på andreplass i årets tegneseriekonkurranse. Vis mer

«Hvem kan unngå å elske blant annet en deprimert iguan og en bloggesyk gås? Årets pussigste persongalleri tar «The human condition» på kornet, skriver juryen i sin begrunnelse.