Anmeldelse: Erlend Ropstad - «Da himmelen brant var alle hunder stille»

Årets råeste

Musikken til Erlend Ropstad er oksygenet vi trenger nå.

EN SØRLENDING I OSLO: Erlend Ropstad styrker posisjonen som en av Norges mest betydningsfulle rockere med «Da himmelen brant var alle hunder stille», mener vår anmelder. Albumet kommer fredag. Foto: Marthe Vannebo
EN SØRLENDING I OSLO: Erlend Ropstad styrker posisjonen som en av Norges mest betydningsfulle rockere med «Da himmelen brant var alle hunder stille», mener vår anmelder. Albumet kommer fredag. Foto: Marthe Vannebo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Dette bandet er et kraftverk, musikken oksygen» synger Erlend Ropstad (46) i «Det er vår stillhet jeg behøver», som han med hjelp fra fire strykere fra Oslo Filharmoniske Orkester løfter til en ny klassiker. På samme måte klarer strykerne sammen med Ropstads piano å lage magi av en enkel sang som avsluttende «Sånn her kunne det visst også bli».

Lang tittel

Albumet med den, ifølge Ropstad sjøl, litt for lange tittelen «Da himmelen brant var alle hunder stille» - heretter bare kalt «bikkjeskiva» - er også i større grad enn tidligere utgivelser gitarbasert, kanskje oppmuntret av responsen på hans energiske konserter. Gitaren hans veksler mellom jammer og støy, og stemmen er direkte og dirrende, på kanten til plaget.

De rotløse

Kraftverket han har med seg heter De rotløse og består foruten Ropstad sjøl på gitar, piano og vokal av Per Jørgensen Tobro (bass) og Gunnar Sæter (trommer/perkusjon), med henholdsvis ni og tolv års fartstid i bandet. Som mange andre skulle de vært på en lang turné sist høst, etter planlagt albumslipp i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer