Årets rareste vampyrdisco-film er gresk og heter «Norway»

Regissøren forklarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): I morgen starter filmfestivalen Karlovy Vary i Tsjekkia, og blant de mer kuriøse innslagene er en film om discodansende vampyrer i 1984, regissert av en gresk nykommer ved navn Yiannis Veslemes.

I går kom det en første trailer fra filmen, som får endel oppmerksomhet på diverse filmblogger i dag.

Men hvorfor er den titulert «Norway»?

Oppkalt etter låt Det er hverken norske skuespillere eller norske bakmenn med på prosjektet, så forklaringen ligger ikke der.

Filmen følger den lyssensitive og danseglade Zano (Vangelis Mourikis), som ankommer Athen i 1984. Han besøker en mørk nattklubb, der han møter prostituerte Alice og en doplanger kalt Peter.

Langeren er norsk, og derav tittelen. Det er i hvert fall deler av forklaringen, opplyser regissør Veslemes overfor Filter.

- Tittelen er også inspirert av en semiberømt gresk nyveiv-låt fra 80-tallet kalt «Norway». På en litt abstrakt og morsom måte forteller låta om hvordan Norge invaderer Middelhavet. Og den stemningen reflekteres også i vår middelhavske lille horrorfilm, sier han.

Gresk bølge Det er knyttet visse forventninger til filmen i festivalkretser, særlig siden gresk filmbransje har hatt brukbar suksess de siste årene med diverse eksentriske prosjekter.

Blant annet har Yorgos Lanthimos' filmer «Dogtooth» og «Alps» stått i bresjen for en bølge som The Guardian har døpt Greek Weird Wave.

Denne saken er tidligere publisert på film og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer