Årets Roskilde-festival utsolgt

- Første gang på nesten 20 år.

For første gang på flere år er musikkfestivalen i Roskilde i Danmark utsolgt for adgangsbeviset som gjelder til alle festivaldagene. Rolling Stones er en av årets hovedattraksjoner.

Det er solgt 80.000 adgangsbevis. Riktignok er det fortsatt mulig å kjøpe dagsbilletter for fredag, lørdag og søndag, men åpningsdagen torsdag 3. juli, når Rolling Stones spiller, er utsolgt.

Festivalen, som er det største musikkfestivalen i Nord-Europa, er tradisjonelt godt besøkt av nordmenn. Omkring 160 artister er på programmet og de skal opptre på til sammen sju scener.

- Vi skal nesten 20 år tilbake i tid for å finne et år hvor vi har solgt så mange billetter så raskt, sier talspersonen Christina Bilde til Politiken.

Blant de andre de store navnene finner man Arctic Monkeys, Damon Albarn og Stevie Wonder. Nordmenn i hovedprogrammet er navn som Skambankt, Paal Nilssen-Love, Rumble In Rhodos og Cashmere Cat.

Festivalen varer fra 3. juli til 6. juli, men en oppvarmingsfestival i langt mindre skala starter allerede 29. juni.

(NTB)

HEADLINER:  I mai spilte Rolling Stones i Telenor Arena til gode kritikker. I begynnelsen av juli skal de rocke Roskildefestivalen i Danmark. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HEADLINER: I mai spilte Rolling Stones i Telenor Arena til gode kritikker. I begynnelsen av juli skal de rocke Roskildefestivalen i Danmark. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer