Årets skoleelever

Popartisten Lene Marlin (18) og fotballspilleren John Carew (19) imponerer på hvert sitt felt. I går møttes de for første gang for å motta Karolineprisen. - Dette er en ære, sier de to populære tenåringene.

Den ellevte Karolineprisen ble i år delt mellom tromsøjenta Lene Marlin Pedersen og Vålerenga-spilleren John Carew, som hver mottok 7500 kroner. Prisen ble innstiftet av Wang Handelsskole og Gymnas i 1988, og gikk da til Karoline Krüger - derav navnet.

- Jeg er stolt. Tusen, tusen takk. Jeg håper dere får en fin kveld, sa Lene Marlin i sin korte takketale til Wang-elevene på det årlige nyttårsballet på SAS-hotellet i Oslo.

- En stor ære, sa Carew og takket for sjekk, diplom og blomster.

Snøkaos

For to dager siden fikk Lene Marlin beskjed om at hun var vinner av årets Karolinepris. Men det var så vidt hun rakk å være til stede i går kveld.

- Jeg har sittet fem timer på flyplassen i Tromsø og ventet. Det var nesten umulig å komme av gårde på grunn av snøkaos og dårlig vær, sier Lene Marlin.

Hun har nå tatt to ukers fri fra skolen for å sluttføre innspillingen av debutplata. Det er første gangen skolen må vike til fordel for popkarrieren.

- Jeg har hele tida prioritert skole like mye som musikk, men nå må jeg ta skolfri noen dager. Jeg er veldig takknemlig for at rektor har gitt meg fri og at skolen er så forståelsesfull.

Føler presset

22. februar kommer neste singel fra Lene Marlin, og 15. mars er debutalbumet på plass i platehyllene.

- Gruer du deg?

- Presset er der, men jeg tenker ikke på det. Jeg har hele tida hatt et avslappet forhold til musikkarrieren. Singelen «Unforgivable Sinner» ble mer populær enn jeg drømte om, men jeg vet jo ikke om folk vil ha plata mi, sier Lene Marlin nøkternt.

Ingen av prisvinnerne har konkrete planer for hva de skal bruke pengene til.

Dispilin

John Carew går siste året på Lørenskog videregående skole, og har ikke droppet skolen til fordel for fotballen.

- Det handler om disiplin. Jeg gjør leksene mine også, sier Carew.

Prisen går til elever i videregående skoler som på en positiv måte utmerker seg ved å kombinere skolegang med topprestasjoner innen idrett, kunst eller kultur. Videregående skoler i hele landet er med på å nominere kandidater.

I juryen i år satt Øystein Wiik, som overrakte prisene, Trond Myhre, Karoline Krüger, Henrik Hansteen og Wang-rektor Ingar E. Lae.

I juryens begrunnelse heter det bl.a.:

«Lene Marlin har karakte- ren 5 i alle fag og lite fravær. John Carew er et ansvarsbevisst forbilde for ungdom».

FORBILDER: Morsomt og overraskende, var reaksjonen til de to prisvinnerne.