Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets sterkeste rockejul

Et fyrverkeri av ei juleplate, full av glitter og fargerike kuler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra første til siste spor: Dette er en juleplate uten dødpunkter, basert på en konsert med en rein parade av funklende stjerner.

Et vidunderlig bluesorkester backer artister som Macy Gray, Wyclef Jean, Stevie Wonder, Tom Petty, Jon Bon Jovi, Sheryl Crow, City High, SR-71, Powder, Tom Petty, B.B. King, Stevie Nicks og mange flere.

«A Very Special Christmas»-prosjektet startet i 1986 og blir produsert til inntekt for Paralympics. Denne samlingen er et høydepunkt i en serie som har holdt suveren kvalitet hele tida.

Ikke minst briljerer Wyclef Jean som «The Little Drummer Boy». Han sprer rundt seg med en miks av humor og seriøsitet som er uforliknelig, og enda villere blir det når han stiller i duett med Stevie Wonder med klassikeren «Merry Christmas Baby».

Du blir også tatt med på en heidundrende «Noel! Noel!» med Eve 6, en Elvis-imiterende Jon Bon Jovi med «Blue Christmas» , en hip hop-sprudlende «O Come Alle Ye Faithful» med City High, en forsiktig Dido med «Christmas Day» , Sheryl Crow i fullt firsprang med «Run Rudolph Run» , Tom Petty med Willy Dixons «Little Red Rooster» , i sin tid en hit med Rolling Stones, og Stevie Nicks med en lyrisk «Silent Night» - før det hele avsluttes med «White Christmas» framført av Darlene Love, ei låt hun også innledet den legendarisk Phil Spector-plata «A Christmas Gift For You» med i 1963.

Dermed er ringen sluttet, og det er bare å konstatere at en ny klassiker har sett (jule)dagens lys.

WYCLEF JEAN - i fyrverkeristemning på juleplate. Her fra Roskilde.
Hele Norges coronakart