Årets stjerneskudd

Samsaya (24) har verken fått platekontrakt eller gjort ferdig materialet til debutalbumet sitt. Likevel peker Dagbladet henne ut som neste års store musikktalent.

- Har folk virkelig lagt merke til meg allerede? Jeg som trodde man måtte ha flere hitlåter og tunge reklamespots på TV for å få sånn oppmerksomhet!

Samsaya alias Sampda Sharma er mildt sagt overrasket over at Dagbladet har utpekt henne som neste års store musikktalent. Med bare et knippe konserter bak seg, og ei halvferdig debutplate uten adressat, er det kanskje ikke så rart at hun stusser over tilliten.

- Ikke misforstå meg, jeg har en veldig god magefølelse på 2004. Dessuten skal jeg gjøre mitt ytterste for å underholde folket, legger Samsaya til med et smil.

Funnet seg selv

Samsaya har holdt på med musikk siden hun var 16 år. Men det var først da hun gjesteopptrådte på plate sammen med Oslo Fluid for tre år siden, at ting begynte å skje.

Jenta fra Ellingsrud med indisk bakgrunn ble spådd å bli den nye store kvinnelige rapperen i Norge, men det skulle vise seg at platedebuten hennes lot vente på seg.

- Jeg var lenge opptatt av å holde meg inne med reglene for rapmusikk og leve opp til folks forventninger om meg, derfor prøvde jeg å lage musikk som tilfredsstilte dette, sier hun.

- Under plateinnspillingen oppdaget jeg etter hvert at det viktigste var at ting var ekte, og dette ble en veldig lærerik prosess for meg personlig. Den nye plata skal hete «Shedding Skin», fordi den handler om at jeg tok av meg huden min i studio, og viste mitt sanne jeg.

Spiller helst live

Selv om 2004 er året Samsaya er spådd å gjøre sitt store gjennombrudd, har ikke 2003 vært dårlig heller.

I år har hun både hatt en rolle i den norske filmen «Villmark», og hun har klart å få låten «Pure to Me» listet på Petre, selv om den bare var i demoversjon.

Og ikke minst har hun fått spilt noen etterlengtede konserter.

- Jeg føler at alle de tingene som har skjedd i år, er med på å føre meg i riktig retning. Jeg er lykkelig over at jeg endelig er ferdig med innspillingen, for det å spille inn plate er virkelig en vond prosess. Jeg er en person som har mye å melde, og det er vanskelig når man står inne i et kott og melder til en vegg. På scenen derimot føler jeg meg hjemme, liveopptredener er den virkelige grunnen til at jeg driver med musikk, sier hun.

LOVENDE DEBUTANT: Samsaya gleder seg til både plateslipp og liveopptredener i 2004. <P>