KOMMENTARER

Hele Danmarks Ghita

Årets store danske snakkis er et befriende og brutalt angrep fra en 84-åring

Den danske journalisten Iben Maria Zeuthens skandaløse intervju med skuespiller Ghita Nørby (84) er det beste jeg har hørt på årevis.

Til angrep: Den danske skuespilleren, Ghita Nørby, går til knallhardt angrep mot journalist. Her da hun mottok Nordens språkpris i 2012 av skuespiller Jakob Oftebro. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Til angrep: Den danske skuespilleren, Ghita Nørby, går til knallhardt angrep mot journalist. Her da hun mottok Nordens språkpris i 2012 av skuespiller Jakob Oftebro. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dette må du gjøre hvis du ennå ikke har hørt det spinnville podkast-portrettet av den danske skuespilleren Ghita Nørby (84):

Skulk jobben eller dropp morgenmøtet. Hent barna for seint i barnehagen eller glem middagsavtalen. Forsøm forpliktelser. Kjør på rødt.

Kom deg hjem til stereoen, skru opp volumet, og fordyp deg i den én time lange, fullstendig rabiate, seansen.

Var jeg britisk ville jeg kalt intervjuet «fucking mental.» Fordi jeg er fra Elverum blir det «dæven døtte.» Les gjerne videre, men ta meg på ordet: Du vil ikke gå glipp av snakkisen som har splittet Danmark i tre uker.

Jeg skal leke Freud, mene mitt og plassere skyld om noen avsnitt, men først litt bakgrunn:

I mars publiserte det danske mediet 24syv en podkast med navnet «Hele Danmarks Ghita.» For det er hun virkelig, noe jeg også forsøkte å mansplaine Dagbladets politiske redaktør i går. Men det visste han. Beklager det, Geir.

Men du, kjære leser, var nok allerede klar over at Ghita Nørby er en folkekjær danske. Med over 100 spillefilmer bak seg og nesten et århundre på planeten, er Ghita kunstner. Med store bokstaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer