«Årets tidsskrift 2014» legges ned

Musikkbladet Eno forsvinner fra hyllene.

GIR SEG: Eno ble startet av Behnam Farazollahi (til venstre), Eirik Kydland og Rune Mortensen, som ikke er med på dette bildet fordi han har tatt det. Foto: Rune Mortensen/Eno
GIR SEG: Eno ble startet av Behnam Farazollahi (til venstre), Eirik Kydland og Rune Mortensen, som ikke er med på dette bildet fordi han har tatt det. Foto: Rune Mortensen/Eno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bladet ble startet i 2010 av tidligere anmelder og journalist i Dagbladet, Eirik Kydland, designeren Rune Mortensen og Behnam Farazollahi, som blant annet har vært pr-sjef for Bylarm og Slottsfjellfestivalen.

I en erklært protest mot de korte plateanmeldelsene i norsk dagspresse satset de på dyptpløyende analyser, intervjuer med både internasjonale og hjemlige storheter, og journalistiske grep som å gjennomgå hele Mariah Carey-katalogen. Snart ble bladet kåret til «Årets komet» av Norsk tidsskriftforening og hyllet av såvel skribenter i konkurrerende medier som musikere som Knut Schreiner og den svenske kulturkritikeren Jan Gradwall.

Tidligere i år ble Eno kåret til «Årets tidsskrift». Men i dag melder redaksjonen at bladet blir lagt ned. Utgaven som kommer 4. desember blir attende og siste utgave.

Samarbeid med P3 - Da vi starta opp hadde vi et ønske om å ta tak i musikkmagasinformatet og bruke det til å gjøre noe som var bra for folk som liker å høre, lese om og lage musikk. Vi har prøvd å gjøre det om til et fristed for skribenter, både unge og nye og etablerte. Etter det føler jeg at vi har fått gjort mye av det vi ville med tidsskriftformatet. Så det er litt magefølelse og litt tidsånd som gjør at vi føler at det er naturlig å runde av, sier redaktør Eirik Kydland. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer