Årets verste sexskildring kåret

Klisjefulle dyremetaforer gjorde utslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rachel Johnson vant i går Bad sex-award, Literary reviews årlige kåring av den verste sex-skildringen utgitt i bokåret som 2008.

Hennes roman «Shire Hell» vant på bakgrunn av det juryen mente var en rik bruk av dyremetaforer en sexscenen, skriver the Guardian.

Møll i lampeskjerm

Johnson er ikke redd for å benytte seg av språklige bilder hentet fra dyrenes verden.

I «Shire Hell» sammenligner hun protagonistens fingre med en møll som var «fanget inne i en lampeskjerm», og tungen hans med «en katt som slikker i seg en skål med fløte, uten å gå glipp av en eneste dråpe».

Prisen, en fot i gips, ble delt ut til henne av «The Wire»-skuespilleren Dominic West i London i går.

Ikke fornærmet

Johnson mottar prisen med stor ro:

PRISVINNER:
Rachel Johnson vant prisen for årets verste sexskildring takket være klisjefulle dyremetaforer. FOTO: FAKSIMILE/ RACHEL JOHNSON
PRISVINNER: Rachel Johnson vant prisen for årets verste sexskildring takket være klisjefulle dyremetaforer. FOTO: FAKSIMILE/ RACHEL JOHNSON Vis mer

- Jeg er overhodet ikke fornærmet. All oppmerksomheten jeg har fått i forbindelse med denne prisen er jeg takknemlig for, selv om det er denne typen oppmerksomhet, sier prisvinneren.

Prisen som ble lagd for å avskrekk forfattere fra å skrive dårlige sex-skildringer, uten at det har stoppet kjente forfattere som Tom Wolfe og Norman Mailer å skrive prisvinnende innslag. 

- Alle som skriver sex-scener har prisen i bakhodet, sier Johnson som medgir at hennes nye roman hittil ikke beskriver kjønnsakten.

Årets verste sexskildring kåret
SHIRE HELL: Boka er oppfølger til Johnsons «Notting Hell» og handler om hvordan folk fra det fasjonable strøket Notting hill prøver å finne seg til rette i mer landlige omgivelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer