Årets videofilm

Wes Cravens ironiske skrekkfilm «Skrik» er av Dagbladets lesere, og TV2s seere, kåret til årets leiefilm i Norge. Resultatet ble offentliggjort på den 13. videofestivalen i Filmens Hus i Oslo sist helg.

Ifølge Nikolai Fasting i hitcompany.no, som sto ansvarlig for selve avstemningen, var det god respons blant både leserne og seerne av hit40.no/video.

For dem som ikke har sett «Skrik», eller kanskje ikke en gang har hørt om filmen, kan den kort beskrives som en tvers gjennom ironisk skrekkfilm om skrekkfilmer. Som, om ikke annet, atter en gang viser hvilken gjennomslagskraft Edvard Munch og hans versjon av «Skrik» har hatt.

Det ble delt ut fem priser, og i hver kategori hadde en komité bestående av videoforhandlere og filmdistributører nominert sine kandidater. «Skrik»s konkurrenter i kategorien «Årets leiefilm» var actionkomedien «Men In Black», thrillerne «Face Off», «Breakdown» og «Djevelens advokat», og komedien «Lystløgneren». Med andre ord et utvalg filmer som kanskje er mer i samsvar med en stigmatisert, om enn misvisende, forståelsen av både innholdet i hyllene hos landet vel seks hundre videoforretninger, og ikke minst publikums preferanser i et stadig voksende videomarked. Vinnerne av de øvrige kategoriene var:

Årets norske film: «Salige er de som tørster»

Årets barnefilm: «Space Jam»

Årest kjøpefilm: «Men In Black»

Beste film direkte på video: «Kjære, vi krympet oss selv»