Årgangsjazz

Jazzlegenden Chick Corea er snart ferdig med Norges-turneen sin. Det er bare Oslo og Lillehammer som fortsatt venter spent på Chick og Trondheim Jazzorkester.

Den seksti år gamle pianisten nyter stor respekt både som komponist og musiker. Noen av verkene hans har nærmest blitt klassikere. Også andre enn jazzhoder nikker gjenkjennende til komposisjoner som Spain, Matrix, Armando`s Rhumba og Children`s song.

På Norges-turen har Corea med seg Trondheim Jazzorkester. Etter et å ha spilt sammen på Jazzfestivalen i Molde i 2000 bestemte de seg like godt for å fortsette samarbeidet. Jazzmusikeren Erlend Skomsvoll er kunstnerisk leder for jazzorkesteret og kjent fra blant annet Come Shine, Mingus Ahh! Uhm! og Wibutee. På opptredenen i Molde, som ble skamrost, fikk han frie tøyler til å utforske Coreas musikk. Orkesteret er satt sammen av rundt femten musikere, overveiende fra miljøet rundt jazzlinjakonservatoriet i Trondheim.

Etter å ha besøkt blant annet Trondheim, Bodø og Tromsø kommer han altså nå til Oslo, før det blir avslutning i Lillehammer den 12. februar. Corea har spilt jazz i over førti år og til Dagbladets journalist har han blant annet sagt: «Jeg er enormt opptatt av rytmer og tenker på pianoet som 88 små stemte trommer».

Corea er en Norges-venn og har vært ofte på besøk, men ryktene går om at han aldri smiler så bredt som når han står på scenen med Trondheim jazzorkester!