Ari - forfulgt forfatter

Se og Hør har møtt mannsterke opp på litteraturfestivalen på Lillehammer. Ari Behn er jaget vilt, men leser fortsatt fra sin to år gamle bok.

Puber på Lillehammer ble i går ettermiddag oppringt av folk som ville vite om han var gjest akkurat der.

Det var ungdommen som hadde ønsket Ari Behn til arrangementet «Uten filter» på litteraturfestivalen på Lillehammer. Sammen med Vigdis Hjorth, Triztan Vindtorn, Steffen Sørum, Ole Paus og konferansier Åsleik Engmark, fikk unge mennesker i alderen 16- 25 år sin litterære dose. Engmark benyttet anledningen til å drite ut alle pressefolkene, som antakelig var de eneste til stede over 25 år.

Ole Paus på sin side mente fornøyd at verden går framover og konstaterte lykkelig at Se og Hør hadde fem reportere til stede på en litteraturfestival.

Se og Hør presiserer overfor Dagbladet.no at bladet kun hadde en eneste fotograf på Lillehammer og at vedkommende tok bilde av Behn etter å ha spurt om tillatelse. Derfor er det knapt dekning for uttrykk som «jaget vilt» og mannsterkt oppmøte, mener Se og Hør.

Med ryggen til

Da Ari Behn endelig entret scenen for å lese, stilte han seg med ryggen til publikum. Men etter første fortelling snudde han seg tilbake. Alle pustet lettet ut.

Åsleik Engmark undret seg over navnet Ari, før han stilte spørsmålet som får publikum til å holde pusten: Er det sant at Ari Behn har ligget med prinsesse - pause - Astrid.

På Dagbladets spørsmål om hvorfor Behn tror hans tekster slår an hos ungdommen, svarer han at de er rått tilhogd og at han ville skrive ei bok folk kunne lese på bussen og i de ledige øyeblikk de måtte ha.

- Det tar fem minutter å lese en fortelling, men jeg håper fortellingene varer lenger for folk. I boka er det 15 fortellinger. Jeg tror uttrykket er litt likt en cd-plate. Folk plukker historier som om de var hits, sier Behn.

Overlever stress

- Ungdom i dag leser ikke. Jeg ønsket å gi dem en knallperle.

- Hva med neste bok, får du ro til å skrive?

- Jeg tar meg ro. Neste bok blir en roman og kommer neste høst. Nå har jeg gjort unna alle reisene mine og skal sitte på Majorstua og skrive romanen ferdig. Jeg har reist etter karakterene kan du si, nå er det bare å skrive storyen.

- Hvordan opplever du det enorme mediepresset du er utsatt for for tida?

- Jeg har vokst opp uten tv, har hele tida forholdt meg til litteratur og det skrevne ord. Jeg velger å fokusere på litteraturen min.

Behn smiler. Elegant.

- Jeg har det veldig bra.