Ari & Abel hyllet kjærligheten

Mens Ari Behn sang duett med Morten Abel på 80-talls-svisken «The Power Of Love», ventet Maud Angelica på pappa backstage.

- Azza, jeg fikk låten servert på telefonsvareren min i går. Dette har jeg ventet på i 30 år! sa en smørblid Ari Behn etter sin utvilsomt Julio Iglesias-aktige og noe karaokeaktige framføring av Jennifer Rushs kraftballade «The Power Of Love», komplett med hvit blazer og høy 80-tallslugg.

Backstage-Maud

Duetten mellom de to kompisene var den ikke spesielt hemmelige overraskelsen da Morten Abel stilte opp i NRK Petres direktesendte konsertserie «PetreSessions» i går ettermiddag.

Det radiolytterne ikke visste, var at lille Maud Angelica også var på plass bak scenen i Studio 19. Etter konserten kom pappa Ari med Maud Angelica i et bærbart babysete, og han brukte håndtaket som underlag da han måtte skrive autografer for ventende Morten Abel-fans på trappa foran radiohuset.

- Jeg trodde dette skulle være et lite opptak for en av Mortens dvd-er, men plutselig skjønte jeg at det skulle på radio, sa Ari Behn da han og Abel holdt «pressekonferanse» på scenekanten etter at mikrofonene var slått av.

Abel mente at kompis Behns direktesendte sanginnsats sto til terningkast fem.

- Han bommet litt én gang, ellers hadde det blitt en sekser. Han har presence, men må jobbe med timingen, mobbet Abel etterpå.

«Måtte levere»

Overraskelsesduetter er blitt bortimot fast inventar i «PetreSessions», blant annet har Thomas Dybdahl sunget med nettopp Abel, og også duettert med Bertine Zetlitz to ganger - først under sin egen konsert og seinere som gjest under hennes.

Abel & Ari-duetten kom opp som idé mandag, ifølge Petres musikksjef Håkon Moslet.

- Det var veldig morsomt. Jeg måtte levere i dag. Dette var my ticket, sa Ari Behn, som også kunne avsløre at han beundret Abel før de ble gode venner.

- Jeg var ordentlig Morten-fan tidlig på nittitallet.

- Å stå på scenen er jo hakket mer stas enn å sitte på hybelen og skrive, parerte Morten Abel.

Om prinsesse Märtha Louise fikk med seg ektemannens overraskende karrieresving på lufta i går?

- I don't know. Hun hørte meg synge i går kveld, men det er ikke sikkert hun torde nå.

Generalprøve

Før Ari Behn dukket opp på scenen, hadde en golfkledd Morten Abel og bandet hans en solid generalprøve foran norgesturnéstarten på Folken i Stavanger torsdag 5. februar.

De rakk å spille gjennom tretten låter, deriblant åtte fra det siste albumet «Being Everything, Knowing Nothing», og hvor Abel også overrasket med å spille banjo på «Mr. Innocent».

Morten Abels norgesturné består foreløpig av 26 konserter i løpet av februar og mars.

KOMPISDUETTEN: Ari Behn kom på scenen for et spektakulært ekstranummer da Morten Abel hadde generalprøve for sin norgesturné på «PetreSessions» på NRK i går. - «The Power Of Love» er en morsom låt, sa Ari Behn etter endt dyst. - Den er litt teit, da, parerte Abel.