Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn åpner seg om foreldrenes skilsmisse - og om sin egen

Forteller om sin egen opplevelse, da foreldrene byttet partnere med et vennepar. 

ANGER: Ari Behn forteller at han angrer på mye han har gjort opp igjennom når han åpner seg opp om foreldrenes og egen skilsmisse. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I programmet «Ari, Moi og Magnus – en uforglemmelig guttetur», som sendes på TV 2 i kveld, åpner Ari Behn opp om hvordan han som barn opplevde foreldrenes skilsmisse.

Sammen med Magnus Grønneberg, kjent fra bandet «CC Cowboys», og kokk Trond Moi, er han på guttetur til Key West. Under en middag med Grønneberg og Moi forteller Behn at han har vokst opp i det han omtaler som «en litt forunderlig konstellasjon».

- Foreldrene mine skilte seg da jeg var 10, og ble sammen med et vennepar. De byttet partnere rett og slett. Jeg måtte ta ansvar for min mor og mine søsken, og faren min forsvant, forteller Ari i programmet.

- Skilsmissen slo bena under livet

- Hvordan oppleves det nå som du er far selv?, spør Trond Moi.

- Nei, det unner jeg ikke barna å oppleve, svarer Behn.

SKILLES: 5. august i år fortalte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn at de skulle skille seg. FOTO: Ola Axman / Ibl Bildbyrå / NTB Scanpix
SKILLES: 5. august i år fortalte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn at de skulle skille seg. FOTO: Ola Axman / Ibl Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at han bare ønsker å være nær barna, og gi dem trygghet.

- Så gjennomgikk vi jo det som dessverre mange, mange opplever: At en skilsmisse slår bena under livet, sier Behn.

I samtalen spør også Trond Moi om Ari Behn angrer på noe han har gjort, eller noe han skriver.

- Jeg angrer på mye jeg har gjort. Jeg angrer på at jeg alltid prater for mye, svarer Behn.

- Det skal du ikke angre på, sier Moi.

- Det er en av dine beste egenskaper.

ARI BEHN OM TIDA ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

- Vokst fra hverandre

5. august 2016 meldte Ari Behn og Märtha Louise at de skulle skille seg.

Prinsesse Märtha Louise forklarte i pressemeldingen at hun og Behn hadde «vokst fra hverandre», og at de hadde prøvd å redde ekteskapet over lengre tid.

- Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre.

- Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, uttalte prinsessen i pressemeldingen.

- Helt åpent sår

I et videoklipp publisert på nettsiden til Märthas såkalte «engleskole», Soulspring, i august snakket prinsessen om bruddet for første gang. Det gjorde hun i en sekvens hvor Märtha Louise og makker Elisabeth Nordeng snakket om vanskelige overganger i livet.

44-åringen snakket om Soulsprings' verktøy, eller metoder, som hun mener har hjulpet henne i skilsmissefasen.

- Dette er verktøy som jeg er så heldig å få dele med alle som har lyst på dem (...) For å være helt ærlig - uten de verktøyene hadde jeg ikke kunnet sitte her nå. Når man har disse verktøyene og kan jobbe med seg selv, uansett hvor vanskelige og tøffe prosesser du står i, så blir det mye ærligere, sa Märtha.

- Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er, la hun til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!