SAMMEN: I påsken kan du se malerier av både Ari Behn og Odd Nerdrum på Geilo. Foto: Lars Eivind Bones og Agnete Brun / Dagbladet
SAMMEN: I påsken kan du se malerier av både Ari Behn og Odd Nerdrum på Geilo. Foto: Lars Eivind Bones og Agnete Brun / DagbladetVis mer

Ari Behn debuterer som kunstmaler, stiller ut med Nerdrum

Nøyer seg ikke med å være forfatter, spaltist, designer, illustratør og TV-kjendis.

(Dagbladet): Ari Behn nøyer seg ikke med å være forfatter, kongefamiliemedlem, designer og TV-programleder. I påsken debuterer han som kunstmaler når flere malerier skal stilles ut sammen med kunst av Odd Nerdrum på Galleri Pan på Geilo, skriver Aftenposten.

- Debuten hans består av mellom fire og åtte nylagede verk. Ari Behn kommer til å stå i sentrum av utstillingen sammen med Odd Nerdrum, opplyser Gerald M. Bliem, daglig leder i galleriet, til Aftenposten.

Behn debuterte som forfatter i 1999 og har siden gitt ut en rekke romaner. Han har også skrevet teater og er for tida fast spaltist i VG Helg, der han også leverer illustrasjoner.

Mossingen som er gift med Märtha Louise har også drevet festival, designet klær med Baron von Bulldog og laget porselensservise for Magnor glassverk. I flere omganger har hans reiseprogram sammen med Per Heimly blitt sendt på NRK, en ny sesong er nå under produksjon.

Det var like før jul at Ari Behn røpet i Dagbladet at han også sysler med kunstmaling.

- Jeg har tegnet og malt fra barnsbein av. Det er først nå jeg har publisert tegninger, men jeg har lenge hatt ambisjoner om å gjøre store malerier, sa Behn.

- Jeg aner ikke hvorfor jeg har holdt litt igjen på dette offentlig, men det skyldes kanskje respekten for ikke å være grenseoverskridende i uttrykket, sa Behn, som for tida er bosatt i London med familien.

Ifølge galleristen i Aftenposten benytter prinsessegemalen seg av blandingsteknikker og er inspirert av Francis Bacon - den britiske kunstneren Behn ved flere anledninger har snakket om sin beundring for.