Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn hyrer inn advokat i krangel om TV3-serie

Vil vurdere å stanse dokumentarserien «Ari og halve kongeriket».

KRANGEL OM DOKUMENTAR: Ari Behn er hovedperson i «Ari og halve kongeriket», som skal sendes på TV3. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRANGEL OM DOKUMENTAR: Ari Behn er hovedperson i «Ari og halve kongeriket», som skal sendes på TV3. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ari Behn hyrer inn advokat i en konflikt med TV3 om serien «Ari og halve kongeriket», melder DN.

Behns manager Geir Håkonsund sier til DN at Behn inngikk en intensjonsavtale om dokumentaren under forutsetning at han har såkalt «final cut», altså bestemmelsesrett over hva som blir sendt eller ikke. Dette har ikke dokumentarskaperen og TV3 tenkt å overholde, sier Håkonsund.

Uenige om avtale

Også Ari Behns foreldre er involvert i konflikten, og sier til DN at de har bedt TV3 om å fjerne klippene der de medvirker.

Behns advokat John Christian Elden bekrefter overfor DN at konflikten dreier seg om bestemmelsesretten over hva som skal sendes i dokumentaren. Elden sier det er inngått en muntlig avtale om såkalt «final cut» med TV3 og produsenten av dokumentaren, Bifrost Media.

– Vi er overrasket over at de ikke vil følge avtalen som er inngått, og noterer at Aris foreldre har trukket seg fra deltagelse. Vi vurderer fortløpende om han skal gjøre det samme, sier Elden.

TV3-eier MTG sier på sin side til avisa at Ari Behn har godkjent de episodene som er ferdige, og at det ikke er inngått noen avtale om «final cut».

Kommer til uka

Serien skal ha premiere på TV3 torsdag 8. mars, og presenteres slik:

«Hvem er egentlig påfuglen, prinsgemalen og forfatteren bak masken? Bli med Ari på reisen i det vanskelige året etter skilsmissen, da han endelig må finne sin plass og finne ut hvem han virkelig er.»

Behn er ikke ukjent med å stille opp på TV. Han har tidligere deltatt i blant annet TV-serien «Ari og Per» på NRK, som han vant Gullruten for i 2011.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!