FRA FORFATTER TIL MALER: Ari Behn trives med forskjellige uttrykk, og debuterte som kunstmaler i fjor. Her fra en utstilling i Galleri Nygaten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FRA FORFATTER TIL MALER: Ari Behn trives med forskjellige uttrykk, og debuterte som kunstmaler i fjor. Her fra en utstilling i Galleri Nygaten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Ari Behn med mer påskekunst

Gjentar fjorårets suksess og stiller ut malerier på fjellet.

(Dagbladet): I fjor var det lange køer, sekssifrede salgssummer og omsetningsrekord i baren på Dr. Holms på Geilo da Ari Behn for første gang stilte ut sine kunstmalerier.

Da fikk det ikke hjelpe at eksperter omtalte kongefamiliemedlemmets kunstverk - særlig det med en massemorders hode på en stake - som «spekulativt», «opplagt», «grumsete» - og overpriset.

I år gjentar Behn suksessen og stiller i samarbeid med Galleri Pan ut nye malerier i forskjellige størrelser på høyfjellshotellet.

Den nybakte billedkunstneren har jobbet mye i sitt atelier i London det siste året, og alle hans verk er blitt solgt - enten i Norge eller i utlandet - på kort tid, hevder galleriets pressemelding. Den nye utstillinga åpner 12. april og blir hengende fram til 1. påskedag.

Andre kunstnere som deltar på utstillingen, er Unni Askeland, Christopher R. Rådlund, Trine Folmoe og Helene Knoop.

Nicholas O?Leary stiller med dramatiske bymotiver fra Bergen, Ingeborg Stana viser landskapsmalerier mens Morten Halvorsen viser motiver fra fjellene rundt Geilo og Hardanger.