Ari Behn med ny politisk bok: - Det er en skam at vi ikke tar inn flere flyktninger

Tar opp både flyktningepolitikk og Utøya i sin nye bok.

(Dagbladet): - Jeg er glad for at vi tar inn 8000 flyktninger. Men det er forsvinnende lite, vi kunne gjerne tatt inn 10 000. Det er en skam hvis vi ikke klarer å ta inn flere, sier Ari Behn til Dagbladet etter forlaget Kolons lansering av høstens nye bøker.

Ari Behn er aktuell med novellesamlingen «Døden er en avsporing», ei bok som er ventet i september. I forbindelse med boklanseringen uttrykker mannen til prinsesse Märtha stor oppgitthet over det store antall flyktninger i verden.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Det synes vi alle, sier han til Dagbladet.

Tar opp Utøya Behns nye bok inneholder ifølge forlaget «ti noveller som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet».

Ari Behn forteller at han denne gangen har tatt opp temaer som har vært vanskelige for han. Han har også valgt å være mer politisk enn han vanligvis pleier. Novellen «Stein i skyggen» belyser både flyktningspørsmål og Utøya-tragedien.

- Det er en fortelling som handler om en flyktning og et Utøyaoffer, hennes reise etter 22. juli. Jeg har prøvd i mange år å skrive noe med respekt for de pårørende. Og forvalte det som vi alle opplevde, forteller han.

Han vil derimot ikke røpe hva han selv legger i tittelen «Døden er en avsporing», eller hva han ønsker å oppnå med boka.

- Det siste jeg kan gjøre er å legge føringer, jeg vil at tekstene skal snakke for seg selv, sier Behn.

Tilbake til start Ari Behn har den siste tida fått mye oppmerksomhet for blant annet en erotisk utstilling i samarbeid med kunstner Unni Askeland, sine høyhæla sko og for sin spesielle opptreden på Allsang på Grensen.

- Det var med forfatterskapet mitt at alt begynte, selv om det har vært fokus på mange andre ting de siste åra. Dette er utgangspunktet mitt og det er godt å være tilbake til der jeg begynte, og til det jeg skal holde på med, sier Behn til Dagbladet.

Den nye novellsamlingen gir også små innblikk i hans liv med familien.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram