Ari Behn med ny politisk bok: - Det er en skam at vi ikke tar inn flere flyktninger

Tar opp både flyktningepolitikk og Utøya i sin nye bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er glad for at vi tar inn 8000 flyktninger. Men det er forsvinnende lite, vi kunne gjerne tatt inn 10 000. Det er en skam hvis vi ikke klarer å ta inn flere, sier Ari Behn til Dagbladet etter forlaget Kolons lansering av høstens nye bøker.

Ari Behn er aktuell med novellesamlingen «Døden er en avsporing», ei bok som er ventet i september. I forbindelse med boklanseringen uttrykker mannen til prinsesse Märtha stor oppgitthet over det store antall flyktninger i verden.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Det synes vi alle, sier han til Dagbladet.

Tar opp Utøya Behns nye bok inneholder ifølge forlaget «ti noveller som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet».

Ari Behn forteller at han denne gangen har tatt opp temaer som har vært vanskelige for han. Han har også valgt å være mer politisk enn han vanligvis pleier. Novellen «Stein i skyggen» belyser både flyktningspørsmål og Utøya-tragedien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.