Ari Behn om ny bok: - Det er mange som tror de vet alt om meg. Denne fortellingen er veldig nær sannheten

Her leser han utdrag fra boka.

(Dagbladet): - Mange tror de vet mye om deg, jeg vil ikke si hvor folk tar feil, men dette utdraget er det nærmeste jeg kommer. Det er en fortelling jeg har holdt på med i mange år, den er veldig tett på, sier Ari Behn til Dagbladet.

I dag var det høstlansering i forlaget Kolon, der alle høstens bøker ble presentert.

Alle forlagets forfattere leste korte stykker fra sine bøker, men mest oppmerksomhet fikk kanskje Ari Behn som var sistemann ut på scenen og presenterte novellesamlingen «Døden er en avsporing».

- Billedlig skarphet - Ari Behn skal lese fra en av tekstene sine. De har en billedlig skarphet og er stramt fortalt. Velkommen til Ari Behn, sa forlegger Bjørn Aagenes fra scenen.

Utdraget han leste het «Tiger i hagen», og beskrev blant annet en krangel mellom et kjærestepar som bor i London. Ikke ulikt hans egen tilværelse i England.

Inspirert av Ylvis Sekvensen Ari Behn leste omhandler også lyden av en rev som hyler, ikke ulikt et kattedyr eller skriket til et barn, leste Behn fra scenen.

Til Dagbladet forteller han at dette ikke er ren inspirasjon fra de norske komikerne Ylvis og deres revehit «The Fox», men at han likevel ser parallellen.

- Det er komisk å tenke på hvordan en rev høres ut, og man kan nesten ikke skrive den setningen uten å tenke på Ylvis-gutta. Men jeg er glad i rev, og jeg var ikke inspirert av dem, sier Behn.

Boka «inneholder ti noveller som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet», skriver forlaget i sin omtale av Behns bok.

- Jeg skriver om den menneskelige tragedie. Det er historier fra reiser og fra offentligheten, sier han og fortsetter:

- Dette er som en trilogi med samlinger av korte tekster med en stram form. Det var slik jeg debuterte i 1999, så jeg er tilbake til utgangspunktet.

Mye oppmerksomhet Ari Behn har den siste tida fått mye oppmerksomhet for blant annet en erotisk utstilling i samarbeid med kunstner Unni Askeland, sine høyhæla sko og for sin spesielle opptreden på Allsang på Grensen.

- Det var med forfatterskapet mitt at alt begynte, selv om det har vært fokus på mange andre ting de siste åra. Dette er utgangspunktet mitt og det er godt å være tilbake til der jeg begynte, og til det jeg skal holde på med, sier Behn til Dagbladet.

Ifølge Behn selv kommer boka i september.

De andre forfatterne som leste fra sine bøker var Stein Sørensen, Bjørn Bottolvs, Mari Tveita Stagrim, Pedro Carmona-Alvarez, Johann Grip, Kjersti Rorgemoen, Henning Hagerup, Gunhild Øyehaug, Simen Hagerup, Steinar Opstad, Jørn H. Sværen og Anne Helene Guddal.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram