Ari Behn planlegger sagaspel

Besøkte vikingfestival i helga.

NYTT PROSJEKT: Ari Behn besøkte vikingfestivalen i Lofoten i helga, med for å se på mulighetene for å skrive et nytt sagaspel. Her fotografert i London, der han nå bor med familien.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT PROSJEKT: Ari Behn besøkte vikingfestivalen i Lofoten i helga, med for å se på mulighetene for å skrive et nytt sagaspel. Her fotografert i London, der han nå bor med familien. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet:) Ari Behn besøkte Lofotr Vikingfestival på Borg i Lofoten i helga, sammen med vennen Piotr Cholodzinski. Det skriver avisa Lofotposten i dag.

Cholodzinski er teaterregissør, og har tidligere satt opp historiske sagaspel på Borg. Nå ønsker han å skape et helt nytt sagaspel, i samarbeid med Ari Behn.

- Tenker ukonvensjonelt
- Jeg vil overbevise ham om at det er verdt å skrive et nytt sagaspel. Ari er dyktig til å skrive drama, han tenker ukonvensjonelt. Vi har en visjon om å forene det gamle, historiske, med det nye. Slik kan vi revitalisere spelet. Ari skriver, jeg regisserer, det lokale miljøet er med, og vi får hentet inn et superstjernelag av skuespillere til de største rollene, sier Cholodzinski til Lofotposten.

De to har tidligere samarbeidet i forbindelse med Behns første stykke, «Treningstimen».

- Snakker godt sammen
- Jeg liker det burleske, østeuropeiske, fysiske teateret hans. Vi snakker veldig godt sammen. Nå tenker vi å tilføre sagaspelet noe fra vår tid. Samtidig skal vi ivareta den historiske rammen.. Det er noe med å respektere, men ikke la seg binde. Vi aner ikke hvordan det blir ennå. Vi bare ser, sier Behn til avisa.

Den siste tiden har Ari Behn jobbet med en ny TV-serie sammen med Per Heimly, som skal gå på TV Norge til høsten. I 2011 vant de to Gullruten for beste underholdningsprogram, for NRKs «Ari og Per».

I mellomtiden har Behn blant annet rukket å debutere som kunstmaler, samt lansere en ny vin.

Han bidro også med en tekst til Det Norske Teatrets forestilling «Bibelen», som hadde premiere tidligere i år.