Ari Behn trakk seg

Metropol tv lovte på tirsdag at seerne skulle få se Ari Behns omdiskuterte reise i Las Vegas, og hans egne kommentarer til programmet. En halvtime senere trakk Behn seg.

Kronprinsesse Märthas gode venn, Ari Behn, skulle egentlig kommentere novellefilmene han laget i Las Vegas på tv-kanalen Metropol i morgen kveld, men trakk seg i siste liten, like før tv-opptakene skulle starte.

Opptakene skulle gjøres i løpet av dagen i dag, og Metropol sendte ut en pressemelding om at programmet og Behns kommentarer til det skulle sendes i morgen kveld.

Bare en halv time etter at den første pressemeldingen ble sendt kom det kontramelding og beklagelse fra Metropol:

"I forbindelse med at programmet "Box" på Metropol sender hele novellefilmserien fra Ari Behns Las Vegas-opphold i morgen, var det meningen at hovedpersonen selv skulle gi en kommentar til filmene. Kort tid før opptakene skulle finne sted valgte imidlertid Ari Behn å trekke seg. Metropol beklager dette.", skrev kanalen da.

Tv-seerne vil imidlertid få se hele det omdiskuterte programmet, klokka 20 i morgen kveld - men da uten hovedpersonens egne kommentarer.

Kokain

Den 26. mars i år ble et kort utdrag av Behns reisedokumentar fra Las Vegas vist i et nyhetsinnslag på TV2. Her fikk vi se Ari Behn på et hotellrom i Las Vegas hvor han var sammen med to polske kvinner. Den ene kvinnen sniffet kokain. Ari Behn opptrer som en slags kopi av gonzo-journalisten Hunter S. Thompson:

- Nå skal jeg ned og røyke pot med «brats», noen polske kjerringer som vi har raska sammen, meldte Behn.

Behn har selv redigert de fire novellefilmene og kom med følgende kommentar i Aftenposten:

«Jeg har vært i Las Vegas før. Den gangen lot jeg meg forhekse av byens underlige rikdom, dens overflatiske skjønnhet og grimete prakt som lokker til seg mennesker fra alle sosiale lag og verdenshjørner. Jeg var en av dem og reiste hjem igjen etter å ha veltet meg i pengespill og rusmidler.»

Misforstått

TV-kanalen Metropol var ikke fornøyd med TV 2s Ari Behn-innslag som ble vist 26. mars i år.

- TV2 viste 30 spekulative sekunder som er tatt helt ut av konteksten, sa PR- og informasjonskoordinator i Metropol, Karen Onsager, til Dagbladet.no.

Nå vil de gjøre alt godt igjen. I morgen vil Metropol ifølge en pressemelding gjøre sitt for å gi et «mer positivt inntrykk» av Märthas venn.

Vennen selv, Ari Behn, vil imidlertid ikke delta på noe annet vis enn gjennom selve reisebrevet.