- HURRA!  To av Ari Behns noveller har fått plass i den prestisjetunge antologien Best European Fiction, som utgis neste år. Det feirer forlaget Kolon med å rope hurra. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
- HURRA! To av Ari Behns noveller har fått plass i den prestisjetunge antologien Best European Fiction, som utgis neste år. Det feirer forlaget Kolon med å rope hurra. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Ari Behns noveller i prestisjetung bok

- Vi roper hurra!

(Dagbladet): Forfatter Ari Behn får to av sine noveller på trykk i den prestisjetunge antologien Best European Fiction. Det skriver forlaget Kolon i en pressemelding.

- Stolte Antologien gis ut av Dalkey Archive Press i USA, og redigeres av Alexandar Hemon.

- Vi er stolte og glade - og roper hurra for Ari!, skriver forlegger Bjørn Aagenæs i pressemeldingen.

I en e-post til Dagbladet utdyper han: 

- Vi er stolte og glade for anerkjennelsen som ligger i en slik prestisjetung antologi. Og håper at dette vil kunne åpne dører for Ari Behns litteratur i utlandet, skriver Aagenæs.

Behn ga ut novellesamlingen «Talent for lykke», som rommer de to novellene. Den fikk svært gode tilbakemeldinger.

- Behn har talent for kortprosa, og gjorde lurt i å vende tilbake til redaktør Bjørn Aagenæs og Kolon forlag, etter en runde med noen sprikende romaner på Gyldendal. Det er nå Ari Behn hadde fortjent sitt terningkast seks, skrev Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

Neste år Best European Fiction er blitt utgitt hvert år siden 2010, og har tidligere rommet blant annet en tekst av Jon Fosse.

Det er Behns noveller «Torden Snø» og «Da en dollar var all verden» som skal trykkes i boka som utgis i 2013. Behns noveller er oversatt av Robert Ferguson, og de har fått titlene «Thunder Snow» og «When a Dollar Was a Big Deal» på engelsk.

I høst er Behn igjen aktuell med ny bokutgivelse. Det er den todelt boka «Skyt meg, elsk meg», som er hans første roman siden «Vivian Seving» i 2009.