Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ari Behns roman lanseres i oktober

Ari Behns roman «Bakgård» lanseres på Kolon forlag i midten av oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Se Ari Behns forfatterside

  Bokklubbok


  I løpet av sommeren har Ari Behn jobbet hardt for at boka skal bli ferdig for lansering denne høsten.

  - Dette blir spennende. Boka er nå under trykking, sier forlegger Torleiv Grue i Kolon forlag til NTB.

  Romanen er antatt av Bokklubben Nye Bøker som hovedbok, og det gjør at den får mange lesere og stor oppmerksomhet. Ifølge Grue er det foreløpig ikke bestemt noe førsteopplag på boka.

  Det betyr store inntekter til den lille familien. Å få bøkene sine inn i bokklubbene er alltid innbringende for de norske forfatterne.

  Reiser i Afrika


  «Bakgård» er på 320 sider og vil koste rundt 300 kroner, opplyser forlaget. Mye av handlingen er lagt til Afrika, og beskriver en ung manns reiser.

  - Det skal bli en bra bok, og det tror jeg det blir, kommenterte Grue til Dagbladet i fjor. Grue mente også at Ari Behn ikke har prestasjonsangst for den vanskelige andreboka.

  - Langt ifra. Ari føler presset, men jobber bra.

  I 1999 debuterte Behn med novellesamlingen «Trist som faen» som hadde et førsteopplag på 1.800. Den har i alt solgt i 80.000 eksemplarer og er blitt en suksess for Gyldendal-eide Kolon forlag.

  - Glitrende, skrev Dagbladets anmelder.

  Behn har siden utgivelsen av novellesamlingen arbeidet med sin nye roman, avbrutt av blant annet av arbeidet med boka «Fra hjerte til hjerte», som han ga ut sammen med sin kone etter bryllupet i fjor.

<B>STORE FORVENTNINGER:</B> Ari er svanger med bok nummer to. Den kommer i midten av oktober.