Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ari har for mye å gjøre med flytting

London-livet tvinger Ari Behn til å utsette ny bok til neste år.

TRAVEL: Ari Behns forlag melder i dag om at romanen «Skyt meg, elsk meg», som skulle ha blitt gitt ut i høst, er utsatt grunnet Behns travle dager.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRAVEL: Ari Behns forlag melder i dag om at romanen «Skyt meg, elsk meg», som skulle ha blitt gitt ut i høst, er utsatt grunnet Behns travle dager. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Dersom alt haddde gått etter planen, skulle forfatter Ari Behn (40) kommer med ny bok denne høsten. Slik blir det imidlertid ikke.

Romanen «Skyt meg, elsk meg» vil ikke bli utgitt før neste år, opplyser Kolon forlag til Dagbladet.

- Årsaken er rett og slett at Ari har for mye å gjøre med flytting, nytt teaterstykke på Det Norske Teatret, og innspilling av nye «Ari og Per»-episoder. Det viktigste er at boka blir bra — og det tror vi den blir. Vi jobber iherdig videre, sier forlegger Bjørn Aagenæs.

TV og teater For om lag én måned siden flyttet Behn sammen med familien til London. Han har selv uttalt til Dagbladet at han primært flyttet for å skrive, og at han kommer til å bli boende i den britiske byen en stund framover.

Sammen med regissør Stein Winge og en håndfull andre dramatikere, har han også laget den seks timers lange forestillingen «Bibelen», som settes opp på Det Norske Teatret neste år.

Dessuten har Behn igjen vært på tur med fotografvennen Per Heimly for å spille inn sesong to av «Ari og Per», som vises på TVNorge en gang i 2013.

- Det samme som sist, bare bedre og mer kompromissløst, svarte Behn da Dagbladet spurte om hva seerne kan forvente av duoen i sesong to.

Behn bokdebuterte i 1999, med den kritikerroste novellesamlingen «Trist som faen». Siden har han gitt ut romanene «Bakgård», «Entusiasme og raseri» og «Vivian Seving». Todelte «Skyt meg, elsk meg» blir forfatterens første roman etter at sistnevnte ble utgitt i 2009.

- Det beste og verste Den ene delen handler om en ung, mannlig asylsøker som får avslag på asylsøknaden etter fem år, og deretter velger å leve et liv på rømmen i Norge. Den siste delen av boka handler om en norsk mannlig forfatter bosatt i Paris, som tenker over forholdene i hjemlandet. Behn beskriver boka slik:

- Som en utstrakt hånd og en knyttneve. Den forteller om det verste og beste som vi mennesker kan gjøre mot hverandre.

Han har imidlertid produsert litteratur siden 2009. I fjor kom nok en kritikerrost novellesamling fra 40-åringen, kalt «Talent for lykke». Forrige uke ble det kjent at novellene «Torden Snø» og «Da en dollar var all verden» fra boka skal inngå i den prestisjetunge antologien Best European Fiction neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media