Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ari» klinte med seg selv

Ari Behn ble utsatt for heftig parodiering da standupfolket åpnet sin festival i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok av da «Ari Behn» (Terje Sporsem) pumpet opp en oppblåsbar buktalerdokke av - ja, nettopp - «Ari Behn» (Gustav Nilsen).

Plutselig satt to spill levende ari\'er på scenen - så forelsket i seg selv at de begynte å kline. Mens de lo overgivent med den berømte stemte s-en på inn- og utpust. Og snakket med d\'er og t\'er fulle av etterpust. Og flørtet med damer i salen:

-  Hei zøta, du zer zabla zuper ut...

Zzzzzz

Rammen for sketsjen var Ari Behn som barne-tv-onkel.

-  Jeg tror ingen andre enn Ari kunne debutert som barne-tv-onkel med å pumpe opp en buktaler-dukke av seg selv, gliste «Ari 1», Terje Sporsem, etter showet.

Publikum på Latter brølte av Latter mot slutten av Postmann Pat-sangen, da to bla «Ari» sang: «Noen lyder kjenner vi godt - sånn som zzzzzzzzzzz...»

-  Ari Behn har vært parodiert av mange standupkomikere. Hvorfor en ny versjon, Terje Sporsem?

Latter: Standupfestival2006 åpnet i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
Latter: Standupfestival2006 åpnet i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Det er et eller annet med Ari. Først likte jeg ham ikke. Han var så posh og så svevende. Men så fikk jeg mer og mer sympati for ham. Han tør. Og han er unorsk. Vi spiller jo på den hemningsløse selvforherligelsen hans, sa Sporsem og kollega Gustav Nilsen.

-  Men vi er Ari-fans, la duoen til, med glimt i øyet.

Begge følte at de bokstavelig talt måtte kline til, dersom de skulle få folk til å le av enda en «Ari»:

-  Men jeg synes nok Gustav stakk tunga litt vel langt inn i munnen min, avsluttet Terje Sporsem.

Petter Storsalen

Like etter Ari-parodien var Gustav Nilsen tilbake på scenen - denne gang som en rabiat Petter Stordalen på speed.

-  Kammerater! Venninner! Framtidige elskerinner! Hehehehe, lo «Stordalen» med hes stemme og narkolatter. Og fortalte at han skal utvikle et helt nytt Choice-hotell, med rom oppkalt etter kjente mennesker - deriblant seg selv:

-  Det største rommet skal hete «Petter Storsalen». Hehehehe. Et annet rom skal kalles opp etter Pia Haraldsen. Inni det rommet skal det ikke være noen ting - helt blåst. Rommet til Sven O. Høiby skal heter «Rom og cola». Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard får også sitt eget rom. Det skal heter «Rommet». Hehehehe, lo «Stordalen».

Marit tok en «Mira»

Bare Marit Voldsæter høstet mer applaus.

Hennes parodi på Mira Craig inneholdt det meste; «Bogeyman» med ny, norsk tekst («Jeg er en jævel på håndarbeid»). Rumperisting med solid bakparti, nesten-stagediving, hekling i n\'te potens og fyrige dansetrinn.

-  Jeg er 40 år. Om det faen meg er det siste jeg gjør, så skal jeg nå gjøre rollene jeg aldri fikk i yngre alder, sa Voldsæter til Dagbladet etter smakebiten - den alle første - på showet sitt, som har premiere i Bergen 14. september.

Showet heter «Med ræven i fatle», og Marit lettet i går kveld litt på sløret for Dagbladet:

-  Jeg skal gjøre ting som fortoner seg bisarre når en 40-åring gjør dem, sa «Kvinner på randen»-kvinnen. Og la til at hun føler 40 som en «tipp topp alder».

Showet er planlagt å gå i hele tre måneder i Bergen - fra 14. september og fram til jul.

-  Over nyttår flytter jeg showet til Oslo, sa Voldsæter - som lovet at «Mira» skal bli enda villere på scenen etter hvert.

Verken «Mira» eller Marit blir å se mer i løpet av «Stand Up Festival 06» på Latter - som huser 20 ulike show med 60 komikere, fordelt på tre scener, i tre døgn framover. Det gjør derimot Sporsem og Nilsen - kanskje også de nye figurene deres.

En annen som deltar alle kvelder, er Pernille Sørensen - som i går åpnet showet med en briljant «Mette-Marit», bleik og sliten, lut i skuldrene og med munnen full av «veldig»\'er.

-  Du har gjort henne lutere og mer tiltaksløs enn noen gang. Hva er knepet?

-  Det er å slippe absolutt all muskulatur løs. Men jeg registrerer jo at den virkelige Mette-Marit har fått skulder-coaching, sa Sørensen.