Ari, kom tilbake!

Kjære Ari. Jeg synes du har blitt mindre konge etter at du ble prins.

Jeg synes rett og slett det har blitt kjedeligere her nå. Nå skjer det liksom ingenting i kongeriket lenger. Derfor må du komme tilbake til oss.

  • Før skjedde det noe hele tida. Da tok du ansvar. Før var det aldri kjedelig.

Jeg likte deg best før du skrudde av mobilen, fikk hemmelige telefonnumre og begynte å gjøre ditt ytterste for ikke å bli sett.

Jeg likte deg best da du gjorde ditt ytterste nettopp for å bli sett. Da du poserte villig for fotografene i stedet for å prøve å løpe fra dem.

Da du skulle ta Kultur-Norge. Da du løp opp galleriet på Theatercaféen og proklamerte «Vi er den nye vinen! Vinen som skal sprenge flaskene!» Da du ble båret ut av Theatercaféen...

  • Det var alt annet enn kjedelig da du som debutant gjøv løs på dine litterære fedre og ville befri det norske folk fra evig pine i faktahelvetet til Fløgstad og Kjærstad. Da du var en fadermorder. Da du stadig var å se på byen med fotograferende samer i cowboyhatt og underlige, skallede figurer med rare navn som Jono El Grande.

Nå omgås du kirkeministere og kongelige notabiliteter. Nå reiser du på bilferie i England. Bevares, jeg unner deg da en stjålen kjærlighetsferie og to. Til Cornwall, om så var.

Men husker du før, Ari? Da du reiste til Timbuktu og Casablanca og ørkener jeg ikke engang kjenner navnet på. Da du møtte beatpoeter og gærninger hvor enn du gikk?

  • Før lagde du sex, løgn og videotape fra den lysende byen Las Vegas. Selvsagt kringkastet på den urbane undergrunnskanalen Metropol, og ikke i noen statslisensiert rikskringkasting. Før hadde du endatil egen spalte hos den konservative tanta i Akersgata, Aftenposten. Selv om det er grenser for hvor sprekt noe kan bli der, var du i alle fall til stede. Nå eksisterer du bare som arkivfotografier og paparazzibilder i den kulørte pressen.
  • Før var det ljuging og slåssing i hvert et steg du tok. Vi skal ikke mer enn noen måneder tilbake i tid. Da kastet du hansken gjennom Dagbladet, og utfordret Kjetil Rolness til duell, for å forsvare deg og dine venners ære.

Nå lar du advokatene gjøre jobben. Når du blir sur på Solo fordi de lager reklamefilm med den fiktive pornostjerna «Ari Big Behn», griper du ikke lenger til kården, men til telefonen og ringer din advokat.

Hva er det som har skjedd, Ari? Har de temmet tigeren? Eller har den nye vinen blitt til sur eddik allerede?