Ari ofret krøllene for japanske kvinner

- Men i helvete, er dette en rettetang?

KLAR FOR Å «SELGES»: Her er Per Heimly (til venstre) og Ari Behn (midten) stylet for å jobbe som mannlige geishaer en natt i Tokyo. Geishaene selger ikke sex, men lever av å flørte med og gi komplimenter til kvinnelige klienter. Foto: Per Heimly
KLAR FOR Å «SELGES»: Her er Per Heimly (til venstre) og Ari Behn (midten) stylet for å jobbe som mannlige geishaer en natt i Tokyo. Geishaene selger ikke sex, men lever av å flørte med og gi komplimenter til kvinnelige klienter. Foto: Per HeimlyVis mer

I den første episoden av TV-serien til Ari Behn og Per Heimly, kalt «Kjærlighet til salgs», setter radaparet søkelyset på mannlige geishaer i Japan.

I Tokyo er det nemlig vanlig for gifte kvinner å oppsøke klubber der unge, velstylede menn med høyt hår ikke tilbyr seksuelle tjenester, men overøser kvinnene med komplimenter og oppmerksomhet.

Fenomenet forklares med landets gammeldagse kjønnsrollemønster, og at mange japanske ekteskap mangler romantikk.

- Dette må være drømmejobben for meg. Tjene såpass på å flørte og drikke seg drita, sier Ari Behns svirebror og reisepartner i serien, Per Heimly (38), da han finner ut at en japansk geishagutt kan gjøre gode penger på en natt.

Styles for «salg» Ikke overraskende får de to i oppgave å prøve seg i det spesielle yrket. Da de instrueres i å behandle sine kvinnelige klienter som prinsesser, får den samiske fotografen inn en syrlig replikk rettet mot sin forfattervenn.

- Du er jo vant med å behandle kona di som ei prinsesse, sier han tørt.

Ari selv, som for ganske nøyaktig ti år siden skapte overskrifter med en TV-reportasje fra Las Vegas der han øyensynlig tilbringer tid med kokain-brukende prostituerte, er i den nye serien mest bekymret for stylingen han får som geisha. Han får nesten kalde føtter når han ser hva slags redskap den japanske frisøren vil bruke på hans gråstenkte krøller.

BOKSER: I neste episode går Ari Behn i bokseringen med den fryktede klanslederen Patrick Doherty i Manchester. Foto: Per Heimly
BOKSER: I neste episode går Ari Behn i bokseringen med den fryktede klanslederen Patrick Doherty i Manchester. Foto: Per Heimly Vis mer

- Helvete. Det er jo ei rettetang!

I løveringen Programmet ender imidlertid med at den kongefamilie-inngifte feiger ut fra oppdraget - mens Per Heimly tar den helt ut som kvinnebedårer. Men i neste episode må Ari manne seg opp til boksekamp etter å ha utfordret den angivelig svært voldelige sigøynerkongen Patrick Doherty i Manchester.

- Jeg er fascinert av det gammeldagse mannsidealet: Du skal slåss godt og ta vare på familien din, sier Ari etter møtet med muskelmannen og 22-barnsfaren Doherty.

I episode tre utfordres Ari Behn til å gå inn til løvene i ringen på et sirkus i Russland. I denne episoden intervjues de verdensberømte løvetemmerbrødrene Askold og Edgar Zapashny, som viderefører en gammel familietradisjon og lever sammen med tolv tigre og fem løver.

Men til skuffelse for alle som ergrer seg over den «irriterende, dumdristige og til det provoserende pompøse fyren fra Moss» - som han selv presenterer seg som i programintroen - blir han behandlet pent både av slåsskjempen i England og av løven i Russland.

Møter seg selv i døra «Ari og Per», som den nye TV-serien simpelthen heter, går inn i NRKs «gullrekke» på fredager og viser de Behn og Heimly på reise til en rekke storbyer for å besøke «uvanlige miljøer og usedvanlige mennesker».

De ønsket ikke å gi noe intervju til Dagbladet i går, men Ari Behn har sagt til NRK at han mener det norske folk først med denne TV-serien vil se hvem han egentlig er.

- TV er flyktig, men det er samtidig et intimt medium; man kommer tett innpå folk, sier Ari Behn.

TRANSE: I Barcelona oppsøker duoen byens transemiljø, og Kongens svigersønn kaster seg på utfordringen det er å bære kvinneklær en kveld på byen. Foto: Per Heimly
TRANSE: I Barcelona oppsøker duoen byens transemiljø, og Kongens svigersønn kaster seg på utfordringen det er å bære kvinneklær en kveld på byen. Foto: Per Heimly Vis mer

Det er ikke minst knyttet interesse til serien fordi de to programlederne, som begge tilhørte kretsen «den nye vinen» i Oslo på nittitallet, røk kraftig uklar etter at Ari Behn ble forlovet med Märtha Louise. Da solgte nemlig fotografen private bilder av ham til Se og Hør.

Den nye serien mangler ikke referanser til programledernes forhistorie.

- Målet har vært å få vår historie inn i programmet, på godt og vondt. Vi har ønsket å vise hvem vi er sammen og hva vi har sammen. Det er ærlig, og det er pinlig. Vi møter jo oss selv i døra hele tiden. Men det har vært veldig gøy, har Behn sagt til VG.

 

MODIG: I Russland besøker Ari Behn og Per Heimly løvetemmere på et sirkus. Foto: Per Heimly
MODIG: I Russland besøker Ari Behn og Per Heimly løvetemmere på et sirkus. Foto: Per Heimly Vis mer