Ari og Per sitt reiseprogram blir tatt av skjermen

- Programmet fortjener en ny sjanse.

BLIR FLYTTET: Reiseprogrammet til Ari Behn og Per Heimly blir tatt av skjermen og flyttet til våren. Foto: TVNorge
BLIR FLYTTET: Reiseprogrammet til Ari Behn og Per Heimly blir tatt av skjermen og flyttet til våren. Foto: TVNorgeVis mer

(Dagbladet): For to år siden gjorde Ari Behn og Per Heimly suksess i NRKs gullrekke med «Ari og Per», som ble belønnet med Gullrute for beste underholdningsprogram.

Nå velger derimot TVNorge å flytte Ari Behn og Per Heimlys reiseprogram, «Ari og Per løser verdensproblemer», etter kun fire episoder.

Serien skal ifølge TVNorge sendes på nytt til våren.  

- Programmet fortjener en ny sjanse, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

Dagbladet ga programmet terningkast fire.

- Fortjener flere seere Premiereprogrammet på «Ari og Per løser verdensproblemer» trakk 129 000 seere. Episode to trakk 82 000.  

- Vi har valgt å flytte programmet rett og slett fordi det er et veldig godt program som fortjener flere seere. Og da må vi gjøre noe med det. Vi tror at programmet kan gjøre det mye bedre om vi gir det bedre oppmerksomhet og en annen sendetid - noe som vi skal klare å gjøre. Det har vi dessverre ikke rukket nå som programmet er i gang. Derfor flytter vi det til neste år, sier Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, til Dagbladet. 

Han forteller at på de fire episodene som har blitt sendt, har de fått veldig gode tilbakemeldinger fra seerne.

- Vraker dere rett og slett serien?

- Nei, hadde vi tatt det helt av hadde vi gjort det, men det vi gjør nå er å flytte det for å få det bedre, sier han og fortsetter:

- Vi har snakka med Ari og Per og de forstår det veldig godt, og er glade for at vi velger å bruke mere tid for å løfte programmet.

Hard konkurranse fra TV 2 - Hvorfor mener dere at dette er et dårlig tidspunkt i forhold til seere?

- Vi har fått kjempehard konkurranse fra blant annet «Farmen» og «Else» på TV 2 - noe som gjør det vanskelig. I tillegg er dette programmet noe som skiller seg ut fra det TVNorge-seeren er vant til å se.

- Har vi ikke tro på et program tar vi det av - har vi tro på det flytter vi det - dette er ikke bare en unnskyldning for å ta det av. Det skal jobbes videre med å få programmet kjent før det skal på TV-skjermen igjen. Kvaliteten på et program er ikke alltid det mest utslagsgivende, sendepunkt i et program er svært viktig og det har vi merka nå.   

De to kommende tirsdagenes programmer vil gå som planlagt klokken 22.30.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Per Heimly eller Ari Behn.