Aril Edvardsens comeback

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG SPÅDDE I 1980

at Aril Edvardsens dager «var talte» (kronikk i Dagbl. 18.2.80). Håpet var vel at dette skulle være en selvoppfyllende profeti, men strategien var åpenbart gal, for allerede neste år skrev jeg en artikkel om predikanten i Arbeiderbladet med tittelen «Groveste bløff i vekkelseshistorien».

Et nokså tynt grunnlag for 1980-spådommen var at Edvardsen ifølge ukepressen hadde begynt å drikke rødvin, men det var gått meg hus forbi at kristenfolket ikke lenger drakk vann til søndagsmiddagen, men fulgte Jesu eksempel fra bryllupet i Kanaan og erstattet vannmuggene med alkoholholdig drikke. I dag vil det ikke engang være mulig diskreditere Edvardsen ved å avsløre at han ikke lenger bare nyter vin for sin mages skyld (som Paulus anbefaler) men at han har avansert til konjakk, som har inntar på business class - f. eks. sammen med forfatteren Håvard Rem.

JEG TOK ALTSÅ FEIL.

Aril Edvardsen ble «Kirkens nye ansikt», som jeg skrev i Dagbladet i 1989. Året 2004 har på en spesiell måte styrket denne posisjon, ved at Erling Borgen lanserte sin dokumentarfilm «Himmelen slår revner» i nærvær av kulturministeren, og Håvard Rem utgav biografien «Aril Edvardsen - et selvopplevd portrett», med omtale i alle nyhetsmedier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.