Arild Stav

Garvet veteran CD-debuterer seint, men godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden slutten av 70-tallet har saksofonisten, arrangøren og orkesterlederen Arild Stav vært en av de aller mest respekterte «bakmennene» i norsk musikkliv, med aksjonsfelt fra Melodi Grand Prix og popartister som Bobbysocks og Jahn Teigen via store oppgaver i NRK og ved teatrene og helt inn i Oslo-Filharmonien. Men først nå debuterer han med CD i eget navn.

Den reflekterer ikke bare hans kapasitet som instrumentalist, men også det livssynet som kanskje delvis kan forklare at Arild Stav aldri ble noe showbizdyr av en spotlightsøkende sopransaxsolist.

Her er gospel og lovsanger, men også streite instrumentaler, framført av store og små besetninger fra utvidede kammerkvartetter til komp og kor, og gjestelista spenner fra Terje Tønnesen, Helge Iberg og Christian Wallumrød til Georg Wadenius, Pål Thowsen og Bjørn Kjellemyr.

Og selvsagt låter det eminent og ofte med stor skjønnhet, enten det går på full gospel eller sart kammermusisering.

Litt mer nerve hadde enkelte låter tålt, men om noen skulle lure på om Arild Stav har mistet «chops» siden den gang han var en ung saksofonløve: Glem det. Musklene har bare blitt litt mer finstemte med årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer