KOMMENTARER

Å få seg et nummer

Man trenger ikke reise til Sverige for å harryhandle.

TALLMAGI:  Idar Vollvik vil selge et nummer for ti millioner kroner .Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
TALLMAGI: Idar Vollvik vil selge et nummer for ti millioner kroner .Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Idar Vollvik selger «Norges enkleste telefonnummer» for ti millioner kroner. Andre vil snart betale dyrt for å få personlige nummerskilt på bilen.

Noen av oss er så utgamle at vi er vokst opp med fasttelefon og sekssifrede telefonnumre. Hjem til oss var nummeret 248511. En venn hadde 247718. Det sitter i. Man måtte jo dreie nummerskiven med den riktige tallserien hver gang man skulle ringe. Ved telefonen i entreen - husets kommandosentral - lå en innretning til å lagre telefonnumre på. En avlang, flat boks i lettmetall inneholdt kartotekark med håndskrevne telefonnumre. Boksen åpnet seg på riktig ark ved hjelp av en sinnrik mekanisme der man skjøv et plasthåndtak på lokket til riktig bokstav i alfabetet. I hylla under telefonen lå noen kilo telefonkatalog.

På denne tida hadde et telefonnummer som var enkelt å huske en viss egenverdi. Numre måtte memoreres, skrives ned for hånd eller slås opp i telefonkatalogen. Numre som var enkle å huske, gjorde livet enklere for alle parter. Men hvem er det egentlig som går rundt og memorerer mobilnumre i 2014? Vi lagrer kontakter i kontaktlista på smarttelefonen, og deler dem digitalt etter behov. Spør du meg om nummeret til datteren min, sliter jeg. Noen husker ikke engang sitt eget telefonnummer. På fasttelefonen ringer bare svigermor og telefonselgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer