Å føle seg som Judas

Jeg har i mange år stemt Frp, og jeg har enten blitt sett på som dum, rasistisk eller grådig.

DET VARMET:  «Det å se mennesker med hijab be til Allah for at han skulle ta vare på de pårørende, det varmet veldig. Og for første gang i mitt liv opplevde jeg dem som muslimske nordmenn», skriver artikkelforfatteren. Generalsekretær i Islamsk Råd Norge,  Mehtab Afsar (nr 2 fra h) var en av mange som la ned blomster sammen med sin familie utenfor Oslo Domkirke.  Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
DET VARMET: «Det å se mennesker med hijab be til Allah for at han skulle ta vare på de pårørende, det varmet veldig. Og for første gang i mitt liv opplevde jeg dem som muslimske nordmenn», skriver artikkelforfatteren. Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (nr 2 fra h) var en av mange som la ned blomster sammen med sin familie utenfor Oslo Domkirke. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp: Jeg har i mange år stemt Frp. Det vanskelige har ikke å argumentere for mitt syn, men heller stillheten som jeg har blitt møtt med.

Ord som toleranse har jeg ofte opplevd som fraværende hos mine motdebattanter. Og jeg har enten blitt sett på som dum, rasistisk eller en grådig fyr som har hatt privatøkonomiske interesser av å stemme FrP. Ikke som en som fordeler av mer Fremskrittspartipolitikk for samfunnet som helhet.

I min jobb har jeg møtt mange fremmedkulturelle og fått en inngående forståelse for enkeltindividers situasjon og lidelse. Likevel har jeg på et samfunnsmessig plan blitt kritisk til innvandringen til Norge. Ting har gått for fort. For øvrig så innrømmer jeg at jeg nok har vært i overkant skeptisk til islam. Men jeg som har levd i et samfunn med kristen antivitenskapelighet, har ikke akkurat følt noe brennende behov for enda en religion som skjeler til en utdatert bok når viktige avgjørelser skal tas.

Men det varmet å se at muslimer i dette ganske land har grått over ugjerningene som ble begått på Utøya, det varmet å se at også de har sett at det ikke har vært lett å være nordmann i en brytningstid. Vi er et lite folk. Det å se mennesker med hijab be til Allah for at han skulle ta vare på de pårørende, det varmet veldig. Og for første gang i mitt liv opplevde jeg dem som muslimske nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer