Å sluke kameler

Kamelen heter Vista Analyses (VA) evaluering av sexkjøpsloven.

DÅRLIG: «Livssituasjonen for kvinnene er så stemoderlig behandlet i rapporten, at det er en skam», skriver Jessen. Foto: Jacques Hvistendahl
DÅRLIG: «Livssituasjonen for kvinnene er så stemoderlig behandlet i rapporten, at det er en skam», skriver Jessen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg leser VG, Aftenposten, Klassekampen og Dagbladet hvor journalister og en byrådsleder jubler. Hvor er deres kritiske sans? Dere tar rapporten for god fisk. Evalueringen kostet én million og tok seks måneder og ingen stiller spørsmål?

Mye kan sies om tall og statistikker i rapporten. VA sier at markedet er redusert, det forundrer ikke meg. Allerede i 2011 anslår Pro Sentret i sin årsmelding at gatemarkedet er redusert med rundt 30 prosent. VA kommer til 20 - 25 prosent, men uttaler at tallene er usikre.

På TV2 tirsdag blir leder av VA presset til å utdype tallene og opplyser at «jo da, det kan være 25 prosent, kanskje 20, kanskje 50, men slik er det jo med tall». Jeg trodde ikke mine egne ører. Hvor seriøst er dette? Men ok, la tallene ligge.

Det bekymringsfulle med jubelen over rapporten er at ingen stiller spørsmålet om kvinnene (eller mennene) i prostitusjon har fått det bedre? Dette er maktpåliggende for meg å få klarlagt. Formålet med evalueringen var blant annet å: «evaluere effekten av forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester med vekt på livssituasjonen for kvinner i prostitusjon, samt på utviklingen av prostitusjonsmarkedene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer