Å vise svakhet

En 31-åring har vunnet fram i høyesterett med sitt erstatningskrav mot Kristiansand kommune. Historien kunne vært min egen, skriver Cornelius Jakhelln.

VÆRE OFFER? Vis meg den som vil være et offer i et samfunn som dyrker vinnere. Jeg vil i hvert fall ikke, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ingrid Pop
VÆRE OFFER? Vis meg den som vil være et offer i et samfunn som dyrker vinnere. Jeg vil i hvert fall ikke, skriver artikkelforfatteren. Foto: Ingrid Pop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å innrømme det: «Jeg ble mobbet på skolen». Alle som blir mobbet, har sin egen opplevelse av ondskapen. Å innse at feilen som oftest ligger hos forfølgerne kan ta årevis, i enkelte tilfeller skjer det aldri.

Noen velger å ta livet av seg som følge av mobbing. Mobbing preger offeret i de sårbare barne- og ungdomssårene, og kan forårsake varige indre sår. «Mobbeoffer». Smak på ordet - selv rynker jeg lett på nesa. Det ligger et sosialt stigma rundt mobbing. Vis meg den som vil være et offer i et samfunn som dyrker vinnere. Jeg vil i hvert fall ikke.

At en 31-åring nå har vunnet fram i Høyesterett med sitt erstatningskrav mot Kristiansand kommune er en stor nyhet. Mannen ble under sin skoletid på 1980-tallet mobbet i den grad at han nå er delvis ufør. Det er lov til å håpe at Kristiansand kommune tar dommen fra landets øverste rettsinstans til etterretning, selv om de sier at den ikke endrer noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer