Å vokse, sammen

Det skjer magiske ting i ungdomsorganisasjoner.

DEMOKRATI: Filmskaper Kari Anne Moe har fulgt fire norske ungdomspolitikere gjennom sommeren 2011. Fra venstre Henrik, Johanne, Sana og Håkon. Foto: Sant&Usant
DEMOKRATI: Filmskaper Kari Anne Moe har fulgt fire norske ungdomspolitikere gjennom sommeren 2011. Fra venstre Henrik, Johanne, Sana og Håkon. Foto: Sant&Usant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sana er 16 år og ganske ferskt medlem av SU. Hun har aldri deltatt i en offentlig debatt før, men hun har lyst, og snart må hun, for SU gjør seg klare til skolevalgkamp. Det er sommeren 2011, noen uker før 22. juli. I filmen «Til Ungdommen» som har festivalpremiere i Haugesund denne uka og kinopremiere over hele landet 31. august, får vi se Sana trene på å holde debattinnlegg foran andre SUere. Hun er nervøs og stotrete, innlegget hennes henger ikke på greip, og man tenker, uff da, dette kommer ikke til å gå bra ... Hun tenker det selv også, ser det ut som. Hun hører at tilbakemeldingene hun får klinger falskt. Hun slår blikket ned, fikler med den glitrete hijaben.

Når hun noen uker seinere, etter flere runder med peptalk fra sin eldre søster, går i ilden for første gang, sitter man og ser på med hjertet i halsen. Men Sana har øvd, forberedt seg, stålsatt seg. Det er en paneldebatt i regi av Ung Muslim, så hun er på hjemmebane, heldigvis. Alle de andre ungdomspolitikerne i panelet er eldre enn henne, mer drevne. De vet at det er hennes første gang. Hun holder innlegget sitt, og de andre, uansett hvor uenige de er med henne, gir henne ørsmå bekreftende nikk og smil. De har vært der selv en gang, de vet hvor grusomt nervøs hun er. Det er så fint: De vil at hun skal lykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer