KOMMENTARER

Ålreite pøbler og fyrer

Harry Hole har 29 millioner på bok, øremerket unger og skolegang.

STOLT EDDIE:  Jo Nesbø sammen med årets Ålreite fyr, Eddie Eidsvåg, som jobber med Pøbelprosjektet som sørger for at ungdommer får muligheter til å komme seg ut av rus og vold. Foto: Tom Stalsberg
STOLT EDDIE: Jo Nesbø sammen med årets Ålreite fyr, Eddie Eidsvåg, som jobber med Pøbelprosjektet som sørger for at ungdommer får muligheter til å komme seg ut av rus og vold. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Flaggermusmannen. Bak Hole står som kjent forfatter Jo Nesbø. I går med topplue og vinterskjegg.

På Schrøder restaurant sørget han for at to solide prosjekter fikk en god skjerv penger til viktige skoleprosjekter for barn.

Nesbø og styret i stiftelsen, Kristin Clemet, Morten Gjelten, Erik Holst, Henrik Mestad, Kari J. Spjeldnæs og Trygve Åslund, utnevnte også Eddi Eidsvåg til årets Ålreite fyr. Han fikk ikke fem øre i lomma, men et diplom. Eddie var rørt og stolt.

Frelseren. Eidsvåg startet i 1997 opp med å få unge mennesker som står utenfor det etablerte skolesystemet og arbeidslivet ut i jobb eller videreutdanning. Han ba oss i pressen skrive side opp og side ned om de 34 prosentene av elver ved videregående skole som i dag ikke fullfører skolen, og ikke minst:

Ikke glemme de 40000 unge som per advent har sluttet på skolen, meldt seg ut av det aller meste, også fra Nav.

Sorgenfri. Det må iles til og meldes at Eidsvåg fikk Harry-prisen for sitt arbeid med Pøbelprosjektet. Diplom-Eddie fortalte at han i går hadde snakket med pøbel nummer 2000 som kom inn i Pøbelprosjektet, dette etter mange gateran, for tre uker siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer