KOMMENTARER

Åpen trosbekjennelse

Når Linn Skåber fronter Åpen Folkekirke, forteller det om et ganske annerledes kirkevalg.

MOBILISERING:  Linn Skåber og «Åpen Folkekirke» med støttekonsert i Jakob kirke i Oslo.
MOBILISERING: Linn Skåber og «Åpen Folkekirke» med støttekonsert i Jakob kirke i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR LINN SKÅBER som leste trosbekjennelsen da aksjonen «Åpen Folkekirke» forleden inviterte til støttekonsert. I andre sammenhenger ville en slik samling av kjente navn som Ingrid Olava, Solveig Slettahjell, Moddi og Ida Maria rundt gubbene Sivert Dagsland og Bjørn Eidsvåg lett fått merkelappen «artistgalla», men tonen denne septemberkvelden i Jakob kirke i Oslo var ikke sånn. I hvert fall ikke etter at Linn hadde unnskyldt seg for den lårkorte drakta med en hentydning til «Fru Johnsens miniskjørt» og norsk moraldebatt fra seint på 1960-tallet.

Da ble dette bare en samling rundt den enkeltes sårbare tro.

FOR TROSBEKJENNELSEN var Linns egen; skrevet til den lokale kirken på Grünerløkka der hun fortalte at hun trodde på Gud Fader den Allmektige, Himmelens og jordens skaper, men også på andre mindre ting:

- Jeg tror på rom. Rommene i oss og rundt oss. Kanskje mest rundt oss. Der vi ikke er alene, men kan møte andre mennesker, i rom. Å være stille sammen, prate sammen, være sammen, høre sammen. Rom midt i byen med vide porter og høye tak. Paulus kirke for eksempel. Jeg tror på det høye taket der, sa Linn Skåber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.