DEBATT

Åpenbart grunnløs

Den unge meksikaneren som demonstrerte under fredsprisoverrekkelsen ble sendt ut av landet før saken hans ble behandlet i lagmannsretten.

Ble sendt ut før rettsak: Før saken kunne bli behandlet i lagmannsretten, valgte politiet å uttransportere Salas fra Gardermoen med fly til Mexico mandag morgen kl. 09.35. Hvilken handlekraft! skriver advokat Jens-Ove Hagen. Foto: AUDUN BRAASTAD/Scanpix
Ble sendt ut før rettsak: Før saken kunne bli behandlet i lagmannsretten, valgte politiet å uttransportere Salas fra Gardermoen med fly til Mexico mandag morgen kl. 09.35. Hvilken handlekraft! skriver advokat Jens-Ove Hagen. Foto: AUDUN BRAASTAD/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For ordens skyld: Jeg har bistått Adan Cortes Salas (den unge meksikaneren som valgte å foreta en «punktdemonstrasjon» under utdelingen av Nobels fredspris) under rettsmøtet i Oslo tingrett sist fredag da han ble begjært fengslet av Politiets utlendingsenhet. Mitt oppdrag omfatter ikke Salas’ asylsak, og jeg føler derfor at jeg er fri til å ha noen offentlige synspunkter om utlendingsmyndighetenes behandling av ham, selv om asylsaken hans fortsatt verserer som en klagesak.

Salas kom til Norge som turist 26. november for å besøke venner. På bakgrunn av opplysninger han hadde mottatt fra sin familie Mexico, valgte han å søke asyl her 9. desember. Fredsprisutdelingen fant sted onsdag 10. desember og Salas ble pågrepet og fengslet av politiet samme dag. Dagen etter ble pågripelsen opprettholdt av Politiets utlendingsenhet med hjemmel i utlendingsloven. Begrunnelsen var at det ble ansett nødvendig å pågripe ham for å sikre gjennomføringen av UDIs/UNEs framtidige vedtak, formodentlig om utvisning og avslag på asylsøknad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer