Åpent brev til justisministeren

Anundsen har ikke skuffet Frp-velgerne, men nå er han justisminister for hele Norge.

INEFFEKTIVT: Er justisministeren kjent med at byråkratiet har blitt mindre effektivt, spør Joseph Sibomana. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
INEFFEKTIVT: Er justisministeren kjent med at byråkratiet har blitt mindre effektivt, spør Joseph Sibomana. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ett år siden ditt parti kom til makt, og de fleste av oss var spente på hvordan regjeringspartiet Frp ville se ut. For å gjøre Norge til et enda bedre sted å bo lovet dere, i likhet med andre partier, å få slutt på alt som ikke fungerte godt i samfunnet.

Et av de viktigste tiltak ditt parti foreslo for en enklere hverdag var å gjøre byråkratiet mer effektivt. Det skulle bli kortere saksbehandlingstid.

Det var dette jeg håpet på da jeg som nygift tok kontakt med Utlendingsdirektoratet for å sjekke om vår søknad om familiegjenforening var mottatt.

«Velkommen til UDI [...]», sa svareren og fortalte meg videre at saksbehandlingstid var satt til ni måneder eller mer. Dette ønsket jeg ikke å tro på. Det måtte være noe feil med telefonen, tenkte jeg. Men slik hadde det faktisk blitt. Fra tidligere saksbehandlingstid på seks måneder eller mindre, så utgjør dette en økning på større enn eller lik hele 50 prosent! Hvor effektivt er dette, kjære statsråd?

Sammenlignet med andre land så scorer Norge dårligst på dette. Det tar to til tre ganger mindre tid i Sverige, et land vi så gjerne liker å sammenligne oss med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer